avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor URGENT

Ma aflu in CO si mai am de efectuat inca 2 saptamani.
Am primit o somatie de la soc unde lucrez sa restitui autoturismul, laptopul si telefonul "in prima zi lucratoare de la comunicarea somatiei".
Trebuie sa le predau acum cat sunt inca in CO? Sau dupa ce imi reiau activitatea?
Prima zi lucratoare a mea sau a firmei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenajaad , utilizator 22:03, 21 Aprilie 2009
1. Somatia trimisa dvs. nu tine loc de rechemare din CO.
2. Rechemarea se face in scris si cu motivatiile descrise de colegul meu mai sus.
O astfel de scrisoare arata cam asa:
Dnei ...
In temeiul art.146(2) din Codul muncii, va rugam sa va prezentati la serviciu incepand cu data de ... pentru ...
Restul zilelor de CO le veti efectua dupa o noua programare sau la cererea dvs. dupa rezolvarea problemelor care au condus la rechemarea dvs. din CO.
Va rugam sa prezentati pretentiile privind cheltuielile necesare revenirii la locul de munca si prejudiciile suferite ca urmare a intreruperii CO pentru a va fi decontate de catre noi.
Administrator,
Voi preda bunurile cand voi relua activitatea. Sper sa nu ajung in puscarie pana atunci.
Nu stiu daca bunurile unui proprietar le puteti folosi dupa bunul plac.Dar Dvs stiti mai bine ce hartii au fost semnate si cu siguranta le-ati rascitit inainte de semnare si aveti o copie pusa bine la pastrare.
Una e legea teoretic, alta e cum se aplica si alta este cum expui o pb pe un forum de pe net care nu are nici o raspundere, unde informatiile pot sa fie usor omise in functie de starea care te anima cand scrii ceva.

In rest toate bune si concediu placut!
Acelea sunt bunurile firmei. Dumneavoastra sunteti in Co, deci nu lucrati. Vi s-au pus la dispozitie pentru a va indeplini sarcinile de serviciu. Deci la plecarea in Co ar fi trebuit sa le lasati la firma. Presupun ca nu vi se considera avantaj personal masina si celellate bunuri (nu va sunt impozitate pe stat).

Eu zic sa le returnati cat mai repede. Aceasta somatie nu inseamna intreruperea concediului.
Rubia a scris:

Acelea sunt bunurile firmei. Dumneavoastra sunteti in Co, deci nu lucrati. Vi s-au pus la dispozitie pentru a va indeplini sarcinile de serviciu. Deci la plecarea in Co ar fi trebuit sa le lasati la firma. Presupun ca nu vi se considera avantaj personal masina si celellate bunuri (nu va sunt impozitate pe stat).

Eu zic sa le returnati cat mai repede. Aceasta somatie nu inseamna intreruperea concediului.

Teoretic da. Ar fi trebuit sa le las la firma, dar nu aceasta este politica firmei unde lucrez si cu atat mai mult nu exista nici o decizie in acest sens. Nici regulament intern nu exista. Nici un angajat nu preda la inceperea CO bunurile pe care le are in folosinta.
Nu mi s-a pus in vedere atunci cand mi-a fost semnata cererea de CO ci mi-au trimis o somatie in mijlocul CO solicitand sa predau bunurile " la sediul firmei ".
Mi s-au parut pertinente opiniile enuntate de dcozma si tudorvaleriu si voi proceda ca atare.
Va multumesc tuturor pentru opinii.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare din concediu giacris giacris Buna ziua, Ati putea sa ma lamuriti si pe mine legat de care sunt actele si pasii care trebuiesc intocmiti in momentul in care un angajator convoaca la ... (vezi toată discuția)
Concediu fritache fritache este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic? va multumesc:wassat: (vezi toată discuția)
Concediu de odihna IonaPopDc IonaPopDc Buna seara, in ce conditii angajatorul poate sa anuleze o cerere de concediu? in data de 07.02.2017 am facut o cere online de co, a fost primita de superiorul ... (vezi toată discuția)