avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit dividende nerezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit dividende nerezident

Avem urmatoarea situatie: un SRL inregistrat in Romania, a avut in ultimii 4 ani profit; are si pe 2013 profit ce va fi repartizat ca dividente; SRL-ul are 2 actionari cetateni greci, cu certificate de rezidenta fiscala pe 2013 din grecia; pana in 2012 inclusiv, SRL-ul a retinut si platit catre statul roman impozit pe dividente, deoarece actionarii n-au adus certificate de rezidenta fiscala din grecia; cum vom proceda in momentul repartizarii dividentelor? Unde vor plati cei doi asociati impozitul pe dividente, in Romania sau in Grecia?
Mentionez ca unul dintre actionari are incheiat pe teritoriul Romaniei un contract de management, pentru care firma contractanta a retinut si platit in 2013 catre statul roman imozit, sanatate, etc. Cu acestea cum vom proceda in 2014? Si acestea vor trebui platite de catre grecia?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 13:16, 19 Februarie 2014
In CF la art 117 aveti cateva scutiri la imp pe dividende
Cititi l bine si vedeti daca va incadrati undeva.
Dar divid catre PF se impoziteaza oricum in Romania ( dar poate gasiti o scutire acolo)
Pt plata impozitului cetatenii nerezidenti trebuie sa si ia un NIF de la fisc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator nerezident are nevoie de nif danap2001 danap2001 stiu ca exista 2 posibilitati de inregistrare a administratorului nerezident in RO: un CNP dat de biroul de emigrari sau NIF de la administratia financiara ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividente este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
Impozite pe dividende pentru pf si pj, rezidente- nerezidente ContSters53671 ContSters53671 Buna ziua, Am o speta destul de incurcata (cel putin pentru mine :">) in care trebuie sa spun care este cota care se aplica in ceea ce priveste impozitul pe ... (vezi toată discuția)