avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... BALANTA ASOCIATIE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

BALANTA ASOCIATIE PROPRIETARI

In cazul unei asociatii de proprietari am costat urmatoarea problema la preluare:

Am in balanta anticipatii in valoare de 1071,90 lei in ACTIV, am si confirmarile de la furnizorii de utilitati ca au fost virati banii la ei, nu ar trebui ca aceasta suma sa se regaseasca si in PASIV, ca si fond constituit, ma gandesc ca daca au iesit banii din sold CASA si s-au mutat in ANTICIPATII, practic partea de ACTIV nu s-a modificat desi banii au iesit din gestiune, nu ar trebui sa se mentina un echilibru si in partea de PASIV sa se fi constituit un Fond Special?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:17, 19 Februarie 2014
Nu, scriptic platile in avans nu se regasesc in pasiv, in acelasi mod cum nici platile curente nu se regasesc.

In Pasiv sunt fondurile care inseamna averea asociatiei si facturile neachitate.

Trebuie sa ganditi astfel:
-daca asociatia dispare banii din Activ trebuie sa se regaseasca in Pasiv, adica se incaseaza toate facturile de la locatari, banii coboara in casa sau banca, iar cu acesti bani se rezolva Pasivul. Se impart banii in fondurile scrise in Pasiv si se platesc facturile restante la furnizori.



Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
elga50, moderator
gabi.b a scris:
ma gandesc ca daca au iesit banii din sold CASA si s-au mutat in ANTICIPATII, practic partea de ACTIV nu s-a modificat desi banii au iesit din gestiune, nu ar trebui sa se mentina un echilibru si in partea de PASIV sa se fi constituit un Fond Special?

Daca nu ati fi avut aceste plati anticipate, suma inregistrata acum in acest post, s-ar fi regarit in soldul casei. Asa ca nu au legatura cu pasivul. In aceasta operatiune contabiliceste este asa:
Activul = Pasivul sau A = P
Daca un post din activ (casa) scade cu 1000 lei iar alt post din activ (anticipatii) creste cu 1000 lei, valoarea totala a activului ramane aceeasi.
A - E + I = P
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia activ - pasiv (asociatie de proprietari) migota migota in situatia de activ-pasiv la 31.12.2012 prezentata la Ad generala asociatie din 16.08.2013 apare la elemente de activ (nr crt 8) - Acte de plata pt ... (vezi toată discuția)
Rog indrumare pentru verificarea unei asociatii de proprietari teodora2 teodora2 Buna ziua, Am primit o solicitare pentru a verifica corectitudinea din actele unei asociatii de proprietari. Probleme este ca nu am mai activat in acest ... (vezi toată discuția)
Activ-pasiv... si altele yaguaro_1st yaguaro_1st Prietena mea m-a rugat sa o ajut cu actele asociatiei. Cunosc ceva teorie, m-am intersectat cu acest domeniu dar imi dau seama ca am cateva nelamuriri acum, ... (vezi toată discuția)