avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala grava din culpa si parasirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala grava din culpa si parasirea locului accidentului

am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamare corporala grava din culpa,acuma sunt invinuit si de parasirea locului accidentului.inca nu a inceput procesul pt ca victima se afla inca in spital,starea de sanatate a victimei este din ce in ce mai buna
as dori daca se poate sa imi spuna cineva cam la ce ar trebui sa ma astept in continuare,exista si posibilitatea sa primesc pedeapsa cu executare ? mentionez ca nu am mai avut antecedente penale
Cel mai recent răspuns: soso29 , utilizator 19:59, 11 Iulie 2009
Cel mai grav lucru care vi se poate intampla e sa va fie anulat carnetul de conducere, sa stati cuminte un an si apoi sa dati din nou examen. Va trebui sa acordati o atentie deosebita la modul cum se va formula apararea dvs. la infractiunea de parasire a locului accidentului :sorry:.
Cat priveste latura materiala, veti fi protejat de firma de asigurare RCA , dvs. avand grija sa o introduceti in proces, si sa aratati instantei dispozitiile legale care precizeaza ca firma de asigurari trebuie sa plateasca toate despagubirile, in cazul in care va fi retinuta vinovatia dvs.
va multumesc pt raspuns
dar as mai dori o precizare daca se poate: firma de asigurari ar trebui sa imi plateasca doar reparatiile la masina sau si unele despagubiri care banuiesc ca or sa-mi fie solicitate de victima?
Firma de asigurari , la care aveti asigurare RCA va plati doar pagubele pe care dumneavoastra ca si conducator auto al autoturismului asigurat le-ati produs (atat despagubirea privind masina avariata, cat si despagubirile solicitate de partea vatamata), ....nu plateste pabubele produse autoturismului dumneavoastra.
problema este ca nu a fost implicat si un alt autoturism,numai al meu ,victima era pieton
DA, se poate primi si cu executare. Cunosc doua cazuri recente. E drept, pedeapsa a fost mica dar cu executare. Va sfatuiesc sa consultati un avocat.

Alte discuții în legătură

Accident rutier trecere de pietoni F.Bogdan F.Bogdan Am si eu o problema: Tatal meu a accidentat din nefericire o persoana pe trecerea de pietoni in urma cu 2l uni de zile in municipiul Bucuresti, sector 6. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catayo6108 catayo6108 Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - rog ajutor :( tigerban tigerban In urma cu aprox. o luna, traversam un oras, si in dreptul unei trecere de pietoni vad pe partea dreapta (tin sa precizez ca drumul avea o singura banda pe ... (vezi toată discuția)