avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program de lucru si ajutor de la stat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program de lucru si ajutor de la stat

Buna tuturor si Hristos a Inviat!

Am rugamintea de a ma ajuta sa aflu daca exista in Romania posibilitatea de a reduce programul de lucru al angajatilor si de a obtine in acelasi timp un ajutor de la stat pentru plata salariilor cat pentru programul de lucru normal. Exista un astfel de program in Germania si as vrea sa stiu dc este ceva asemanator la noi.
Stiu ca la noi e optiunea somajului tehnic, dar asta presupune intreruperea activitatii si plata a min. 75% din salariu, iar restul de 25% nu e suportat de stat.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:30, 21 Aprilie 2009
Adevarat a inviat!
Nu stiu raspunsul la problema dvs, dar daca va ajuta cu ceva...sa stiti ca sunt programe de proiecte pentru care se pot accesa fonduri nerambursabile, incepand cu luna aprilie, mai, cum ar fi:
- dezvoltarea resurselor umane (pt imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate in munca) - pana la 100%
- investitii in facilitatile de productie ( echipamente, instalatii, linii tehnologice, automatizare, etc. )- se subventioneaza pana la 70% din costul total al investitiei.
Traind cu speranta ca va ajuta la ceva....va doresc o zi buna!
1. In Romania nu exista asa ceva. Sunt diferite forme de cointeresare a angajatorilor in a angaja diferite categorii de salariati (v. Legea 76/2002).
2. S-ar putea ca nici in Germania sa nu mai existe astfel de ajutoare deoarece UE nu este de acord cu ajutorele de stat.
3. Modificarea CIM (inclusiv reducerea timpului de munca) se face prin act aditional la CIM care trebuie semnat si de salariat (daca este de acord).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata in acord? BIANCA IRINA BIANCA IRINA Hristos a inviat! stiu ce inseamna plata in acord teoretic dar practic....nu! am urmatoarele neclaritati, poate ma ajutati: 1. daca pe societate am toate ... (vezi toată discuția)
Detalii reducere saptamana de lucru de la 5 la 4 zile corina.slav corina.slav Masura de reducere a saptamanii de lucru se poate aplica doar pentru o parte dintre angajati? Ziua considerata nelucrata trebuie sa fie una singura pentru ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi iau din cic doar primele 6 luni? iulia_dinca iulia_dinca Buna ziua, Sunt angajata si in luna februarie urmeaza sa nasc. Intentionez sa imi iau concediu prenatal incepand cu luna ianuarie. Stiu ca pot sa imi iau ... (vezi toată discuția)