avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare respinsa teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare respinsa teren

Soacra mea detine un teren mostenit de la mama ei (care la randul ei l-a mostenit de la tatal ei s.a.m.d.). Rol a avut si bunicul ei si mama ei (avem chitante dupa plata impozitului). Am calculat noi ca primul proprietar ar fi fost prin anul 1940. Avem testament, proces verbal de taxa succesorala, certificat de mostenitor...dar nu avem contract de vanzare cumparare si de aceea ne-au respins inscrierea in cartea funciara. Intrebarea ar fi: ce e de facut acum? Socrii mei platesc in continuare impozitul dar nu pot face cadastrul si intabularea sa intre in normalitate.
Cel mai recent răspuns: anamgh , utilizator 22:04, 19 Februarie 2014
Intabularile in cartea funciara se fac in temeiul unor acte in care este parte proprietarul din cartea funciara. Daca acesta a fost un antecesor al dumneavoastra trebuie sa dezbateti si succesiunea dupa el. Daca terenul, asa cum spuneti, v-a fost transmis in baza unui testament dar acesta nu este intocmit de proprietar puteti face un proces de uzucapiune.
terenul a ajuns la soacra mea prin succesiune de la mama ei, iar mama soacrei l-a primit prin testament de la tatal ei. Procesul de uzucapiune mai este de actualitate in acest caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)
Intabulare pe baza certificatului de mostenitor ContSters46411 ContSters46411 Buna ziua.Ma numesc G.P. si va rog sa ma ajutati in legatura cu o nedumerire pe care o am vizavi de intabularea ce trebuie facuta in urma mostenirii.Sotul meu ... (vezi toată discuția)
nu resusesc ca intabulez casa si terenul pe care le detin eva23 eva23 Am cumparat in anul 1992 o casa cu teren de la soacra mea care a murit ulterior Aceasta a mostenit casa si terenul de la mama sa cind a decedat dar nu a ... (vezi toată discuția)