avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Buna ziua,
Acum catva ani o ruda de-a mea a dat concurs pe un post de referent, in urma caruia a fostfost angajata cu salariul maxim pt acel post. Deci a luat concursul cu un calificativ maxim. Intre timp in cadrul srviciului, ruda mea a refuzat sa participe la anumite ilegalitati pe care le facea conducerea acelei institutii si in concluzie i s-a desfacut contractul de munca dupa cateva luni, pe motiv ca a fost angajata de proba.
Mentionez ca persoana respectiva avea experienta in domeniul respectiv de peste 20 ani si e vorba de4 o institutie bugetara.
Mai poate da acum in judecata institutia pentru aceasta nedreptate?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 20 Februarie 2014
La ce data s-a incheiat c.i.m. si cu ce articol?
In data de 03.05.2006, art 12, desfacut la 03 07 2006, art 56
Nu se mai poate face nimic. Deja este foarte tarziu de promovarea unei actiuni in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Ocupare post cu contract perioada nedeterminata stefan66 stefan66 daca unui salariat cu studii superioare, analist IA i s-a desfiintat postul si se afla in preaviz, dar in institutie se afla un post de referent spec gr II, ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual dana25is dana25is Buna ziua, Am fost angajata intr-o institutie bugetara pe post de referent de specialitate grad III. La data angajarii mi-au fost luate in considerare 6 luni ... (vezi toată discuția)