avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare personal contractual

Buna ziua,
Am fost angajata intr-o institutie bugetara pe post de referent de specialitate grad III. La data angajarii mi-au fost luate in considerare 6 luni vechime pe postul de economist detinut anterior (am un an si 6 luni pe post de economist ), astfel depasind etapa de debutant.
Au trecut doi ani si as dori sa trec pe postul de referent de specialitate grad II , pentru care trebuie sa am vechime in specialitate 3 ani si 6 luni. Mentionez ca sunt salarizata conform l 153/2017 si alin (6) precizeaza "promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate".
INTREBARE: daca eu am cel putin doua evaluari 2017 si 2018 cu calificativul "f.bine", iar vechimea mea pe studii de specialitate este de 3 ani si 6 luni (conform ordinului 1470/2011 ) as putea promova?
Consider ca eu nu trebuie sa astept trei ani pentru ca eu am fost angajata pe post de referent de specialitate III si nu promovata din debutant. De asemenea precedentul a fost creat prin luarea in considerare a celor 6 luni pentru a fi angajata pe referent de spec gr.III, deci poate fi luat si 1 an dinaintea angajarii ca si specialitate.
Multumesc , astept cu interes raspunsurile dvs.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2019
dana25is, utilizator
Cel mai recent răspuns: dana25is , utilizator 12:56, 12 Aprilie 2019
Legea prevede clar : ...promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani ....

Prin urmare, nu se poate decide o perioada mai mica de promovare.
Multumesc pentru raspuns.

De acord, promovarea se face din trei in trei ani de activitate. Eu nu am prins nicio promovare la acest loc de munca , si nici nu scrie nicaieri ca trebuie sa am trei ani in unitate ci doar in activitate. Eu am un an si sase luni inainte de a ma angaja , plus doi ani in unitate.
Consider ca promovarea e din trei in trei ani. La mine a fost angajare pe postul care era vacant atunci (si pentru care au contat acele 6 luni de la vechiul loc de munca) , iar acum as putea fi promovata.
Daca este specificat undeva ca trebuie sa fie trei ani in unitate, va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea oms 1470/2011 ANDREI_oni ANDREI_oni Bună ziua, lucrez într-o unitate de service aparatură medicală cu autofnanţare, aflată în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică, vă rog frumos ... (vezi toată discuția)
Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Administratie locala Mirela28 Mirela28 Am o colega nelamurita...este angajata ca referent cl III, gradul superior, treapta 2 (contabil) iar acum a fost creat in orgamigrama un post de inspector ... (vezi toată discuția)