avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bonificatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bonificatie

Intr-un sediu suntem 5 Asociatii de proprietari care prestam servicii de caserie pentru locatari. Contractul de inchiriere este cu o societate din subordinea primariei municipale, iar acest contract este incheiat pe numele unei asociatii din cele 5 in care restul de 4 au aceleasi drepturi si obligatii. Problema pe care o ridic in acest context este urmatoarea:- sediul este incalizit de societatea de termoficare a orasului. Aceasta acorda o bonificatie daca factura este achitata la termenul mentionat. Asociatia care este "titularul de contract" refactureaza catre cele 4 asociatii(desi cred ca s-ar putea achita ca orice datorie prin chitanta), dar suma repartizata este factura curenta+bonificatia acordata pentru luna anterioara care de fapt s-a scazut din totalul initial al facturii.
Mentionam ca cele 4 asociatii au achitat factura la termen si normal ar fi fost ca si acestea sa primeasca acea bonificatie, Am cerut Asociatiei "titulare" sa corecteze , dar am fost refuzati pe motiv ca bonificatia se acorda titilarului, dar aceasta titulatura este doar pentru ca nu se poate ca toate asociatiile sa fie titulare. Va rog sa ne sfatuiti ce am putea face? Sumele nu sunt mari, dar pana la urma este vorba de corectitudine. Va multumim!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:15, 21 Februarie 2014
Realizati act aditional la contractul de inchiriere in care prevedeti clauze concrete referitoare la modalitatea de repartizare bonificatii acordate de furnizorii de utilitati
Este temeinic ca in situatia in care toate cele 5 asociatii achita in termen facturile si furnizorul de utilitati acorda bonificatii, valoarea bonificatiei sa fie repartizata tututor contribuabililor
Asa cum impartiti cheltuielile cu intretinerea sediului - cum am inteles din topicurile dv. anterioare - asa ar trebui sa impartiti si bonificatiile, repartizate in acelasi mod.

Sfatul meu este sa se adune presedintii celor 5 asociatii intr-o sedinta si sa semneze un protocol de administrare a acelui spatiu in care evident sa se specifice drepturile si obligatiile egale sau proportionale in functie de numarul de apartamente sau, si mai corect, in functie de cota-parte indiviza.

Daca nu se intampla acest lucru, ori ramaneti in situatia actuala, ori, daca nu va convine, plecati cu casieria la blocul dv.
Exista o conventie intre cele 5 asociatii legata de repartizarea cheltuielilor, dar legat de bonificatie nu s-a specificat repartizarea bonificatiei deoarece in sezonul trecut toata lumea a beneficiat de ea. Consider ca insusirea acestei bonificatii este ilegala.Ma gandeam sa cer un control de la primarie deoarece ca orice cota repartizata nu este corecta. Repartizarea caldurii se imparte la total apartamente si fiecareia ii revine suma in functie de nr.apartamentelor din as. Nu cred ca ar fi o solutie plecarea doar pentru cacineva abuzeaza de o titulatura conjucturala.
Sigur, puteti face si o reclamatie la primarie. E mai simplu decat a pleca :)
D-na Elga multumesc pentru sfaturi!Dvs ati opta pentru plecare? Credeti ca asta ar fi solutia pentru ca 3 as sa plece din cauza uneia? Dar daca am cere schimbarea titularului?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Contract pentru plata utilitatilor ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce fel de contract trebuie incheiat, pentru refacturarea cheltuielilor cu utilitatile, avand in vedere urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Abuzuri presedinte? irina_maria1 irina_maria1 Buna ziua, 1)Dupa AG anuala a fost schimbat Comitetul Executiv, la prima sedinta Presedintele a anuntat ca el nu recunoaste ca membrii ai asociatiei decat ... (vezi toată discuția)
Se pot asocia doua asociatii de proprietari numai in vederea preluarii unui contract cu apa nova, in rest pastrandu-si independenta? denissse denissse Revin la o situatie complicata in blocul nostru care are 3 scari. Doua scari ne-am constituit fiecare in asociatii de proprietari pe scarile 1 si respectiv 2, ... (vezi toată discuția)