avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont bancar inchis la Asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont bancar inchis la Asociatia de Proprietari

Asociatia de proprietari si-a inchis contul bancar.
Este legal sa nu aiba cont bancar?

Pana in Dec noi am facut plati online din cont personal, acum vom fi nevoiti sa ne deplasam pana la casieria Asociatiei, care se afla in alt cartier.

Va rugam un raspuns, este aiurea sa pierdem 1-2 ore pe luna doar ptr a achita o intretinere.

Multumim.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
a234, utilizator
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 22:45, 23 Februarie 2014
Bu exista prevedere imperativa care sa oblige asociatia de proprietari sa detina cont deschis
Aveti varianta ,pentru a nu pierde 1-2 ore pe luna doar ptr a achita o intretinere. ,sa achitati prin mandat postal cu confirmare de primire

Asociatiile de Locatari, desi au cod fiscal, nu sunt asociatii lucrative, nu obtin profit.
In aceste conditii chiar exista un articolul de lege care sa oblige orice Asociatia sa detina cont la o banca din Romania ?
Plata online imi era la indemana. Asa, prin mandat postal, scutesc timp, dar tot trebuie sa merg la un oficiu postal.
Multumesc.
Spuneti ca sunteti asociatie de proprietari.
Si ca aveati cont bancar. De ce l-ati inchis?
Cum adica faceati plati din cont personal, daca aveati cont bancar?

Povestea dv. este putin confuza.

Daca sunteti persoana juridica, sunteti obligati sa aveti cont in banca.
noi suntem proprietari, persoane fizice, dar nu stam in apartament. Pana anul trecut am platit intretinerea online. Acum din ianuarie banca ne-a anuntat ca Asociatia si-a inchis conturile. Sau contul in care viram banii. Asociatia este persoana juridica si am fi dorit sa stim daca este corect ce a facut. Pentru noi inseamna o alta deplasare, timp pierdut.
deci: exista sau nu exista o prevedere fiscala imperativa care sa oblige persoanele juridice sa aiba cont ? Multumim.
Poate si-a inchis acel cont si si-a deschis la alta banca.
Luati legatura cu presedintele, cu administratorul....

Alte discuții în legătură

Contul bancar si fondul de rulment mariusmar mariusmar Va rog sa ma lamuriti daca este obligatoriu \\\" fondul de rulment \\\" ( ce valoare trebuie sa aiba ? ), si deasemenea daca este obligatoriu contul bancar al ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
este obligatoriu ca o asociatie de proprietari sa detina cel putin un cont bancar ? justitiara17 justitiara17 Buna ziua, Va adresez urmatoarele intrebari la care va rog respectuos sa imi raspundeti: 1) O asociatie de proprietari este OBLIGATA sa detina cel putin un ... (vezi toată discuția)