De ce autorizatii speciale are nevoie o firma ce are ca activitate productia de sobe/seminee ce functioneaza pe gaz (adica au in ele incorporat un arzator special conectat la gaz)? (aceste sobe pot fi construite sa functioneze individual sau pot fi conectate la reteaua termica de incalzire (la reteaua de calorifere)).
De asemenea sobele/semineele ce urmeaza a fi vandute in magazine au nevoie de certificat de conformitate si certificat de garantie - dar in ce baza are producatorul unor astfel de produse dreptul sa emita aceste documente?
Imi cer scuze pentru confuzia creata, si eu sunt foarte derutata, pentru ca nu stiu exact de unde sa incep documentarea.
Asa este, initial am vorbit despre acele sobe racordate la reteaua termica, insa discutia este despre acelasi mester sobar, care face sobe in functie de cerintele clientilor; face sobe pentru case la tara, dar face si sobe/seminee pentru vile in marile orase.
Practic, acest mester sobar de care spuneti, construieste sobe, insa nu mai este totul chiar ca in vremea bunicilor, pentru ca materialele utilizate sunt foarte diversificate si variantele pentru modele si forme de functionare sunt foarte multe; aceste sobe pot fi din caramida si imbracate cu gresie sau cu alte materiale, pot fi din teracota, pot fi mobile (in sensul ca pot fi cumparate din magazin si pot fi asezate oriunde in casa - pot fi asezate oriunde, dar nu plimbate prin casa, pentru ca ele sunt conectate la un horn de evacuare a fumului), pot fi construite direct in casa, pot functiona pe lemne, pot functiona pe gaz (avand in ele incorporat acel arzator), sau pot avea incorporat in interior un fel de boiler conectat la reteaua termica de calorifere.
Mesterul sobar este unul foarte priceput, dar nu are studii de specialitate, doreste insa sa functioneze intr-o forma legala, sa-si declare veniturile si sa plateasca impozite pentru veniturile pe care le obtine. Functioneaza deja ca persoana juridica insa, de ce autorizatii are nevoie?
Fac mentiunea ca pentru racordarea la gaze lucreaza in colaborare cu o persoana autorizata ISCIR. Insa, intrebarea privind autorizatiile se refera strict la constructia sobei, si nu la conectarea ei la gaz.
Mesajul meu din 21 februarie va da raspunsul la ultimele dvs. precizari.
Daca este inregistrat ca platitor de taxe si impozite, problema fiscala este rezolvata, deci nu ii mai cere nimeni diploma pentru a se inregistra ca firma la Registrul comertului.
Proiectul de executie pentru soba si avizarea acestuia de pompieri, ANRE, eventual ISCIR este obligatorie.
Colaborarea cu persoana autorizata ISCIR nu o vad utila, soba construita nu trebuie autorizata ISCIR, ci de catre pompieri si ANRE pentru gaz. Daca in soba se monteaza un recipient sub presiune, atunci este necesar aviz ISCIR, pe care oricum nu il da persoana respectiva ci institutia statului ISCIR.
Buna! Legat de acest subiect, doresc sa stiu pentru cei care locuiesc la apartament si care vor sa isi monteze semineu pe gaz racordat la butelie, avem nevoie de autorizatie pt a monta un asemenea semineu, si daca da de la ce institutii, va rog. Semineul pe gaz are evacuare ca si centrala termica.
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a nu obliga pe cei care doresc sa comenteze sa citeasca tot cea ce s-a scris in urma cu multi ani.
Va trebuie proiect tehnic la care se obtin de catre proiectant, avizele necesare, cerute de normativul de proiectare aplicabil.
Puteti avea discutii cu vecinii, legat de poluare, daca, cosul de gaze nu este suficient de inalt pentru dispersarea gazelor in atmosfera, caz in care veti reclamat la Agentia de mediu si la DJSP, posibil si la ISU.
Contor gaz pasant
giovi_mik
bunaziua.sunt conectat la gaz impreuna cu vecinul....adica el are contorul de gaz si io sunt alimentat dupa el ,dar nu am contor......as vrea sa imi iau un ... (vezi toată discuția)