avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie din concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie din concediu de crestere copil

Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? Ma refer la modalitatea de a inceta activitatea: demisie, acordul partilor, etc. Exista o posibilitate fara preaviz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:32, 20 Februarie 2014
Intoarcerea la serviciu (fie ca este acelasi sau altul) presupune pierderea indemnizatiei de crestere a copilului.
Da, insa pot face cerere pentru stimulentul de insertie deoarece ma intorc la serviciu?
1. In timp ce sunteti in concediu crestere copil (CCC) puteti sa incetati contractul individual de munca (CIM) cu angajatorul dvs.

2. Dar nu stiu daca celalalt angajator este de acord sa incheie un CIM cu dvs. care sunteti in CCC.

3. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an si reluati activitatea (indiferent la ce angajator) inainte de a implini copilul 1 an puteti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

4. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an puteti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti benficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

5. - Incetarea CIM se poate face prin acordul partilor (art.55b din Codul muncii) sau prin demisie (art.81 din Codul muncii).
- In cazul acordului partilor incetarea CIM se face la data stabilita de comun acord fara a necesita preaviz.
- In cazul demisiei trebuie sa respectati perioada de preaviz inscrisa in CIM (in acest caz angajatorul poate renunta total sau partial la perioada de preaviz).
In cazul demisiei cu preaviz cum procedez? Trebuie sa incetez CCC, efectuez perioada de preaviz dupa care ma angajez la noul loc de munca sau efectuez perioada de preaviz dupa care incetez CCC si ma angajez la noul loc de munca?
In cazul demisiei cu preaviz, va trebui sa reveniti la locul de munca si sa efectuati preavizul . Altfel, preavizul va incepe sa curga de la data incetarii CCC.

Alte discuții în legătură

Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca in timpul ccc EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Sunt in concediu de crestere al copilului pana in octombrie 2015 (am optat pentru 2 ani). Mi-am gasit alt loc de munca si as dori sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului Rusu_Mihaela_91 Rusu_Mihaela_91 Buna ziua.am o intrebare,pe 10.08.2014 copilul meu face 1anisor si vreau sa ma intorc la munca,mentionez ca acum 1 an cand am depus dosarul am ales sa stau ... (vezi toată discuția)