avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Amenda auto Franta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Amenda auto Franta

Buna ziua!

Situatia in care ma aflu este urmatoarea:
Am fost in Franta in iulie, august, septembrie 2013, si am avut o masina inchiriata acolo. La sfarsit de septembrie am primit acasa, in posta, intr-un plic obisnuit, o amenda din Franta, in care spune (din cate am inteles eu, am trecut pe rosu intr-o intersectie). Data emiterii amenzii e in ~10 August la fel si incalcarea legii. Cand am primit prima data plicul, am ales s-o ignor, dar acuma am primit o recomandare, pe care inca nu am ridicat-o de la posta.
Ce urmari pot avea, daca nu o platesc?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:10, 21 Februarie 2014
Stimat forumist,

Plătiți amenda. Se va folosi în scurt timp o bază comună de date la nivelul Uniunii Europene, EUCARIS, iar amenzile primite în străinătate vor putea fi ușor urmărite pe teritoriul României.

Cu stimă.
Din cate am inteles, s-a votat o lege in legatura cu acest tip de amenzi din luna septembrie.
Daca se aplica legea, si eu voi trebui sa platesc amenda, chiar daca e data din august?

Va multumesc anticipat!
Stmat forumist,

Precum v-am spus anterior, plătiți-o.

În ceea ce privește acest acord, un articol util a fost deja scris pe avocatnet. Îl găsiți aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Legea de care ați amintit și dvs este Legea 5/2014 privind unele masuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informatii referitoare la incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera si pentru facilitarea executarii sanctiunilor aplicate acestor incalcari.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie circulatie rutiera asteryx67 asteryx67 Buna seara. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare. O ruda a mea care este cetatean grec pe drumul de intoarcere spre Grecia a fost ... (vezi toată discuția)
Masina a fost vanduta ,si i-mi vin amenzi din alte tari????? maricelana maricelana buna ma numesc maricel si am o problema legata de masina ce am vanduto in italia un-i cetatean roman,facand si un act de vanzare cumparare inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie neachitate Nana12 Nana12 Cum se urmaresc amenzile de circulatie primite ce cetatenii straini pe teritoriul Romaniei, care nu au domiciliul fiscal in Romania (vezi toată discuția)