avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită amenzi circulatie neachitate
Discuție deschisă în Executare silită

amenzi circulatie neachitate

Cum se urmaresc amenzile de circulatie primite ce cetatenii straini pe teritoriul Romaniei, care nu au domiciliul fiscal in Romania
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:44, 15 Iulie 2015
Parlamentul European a adoptat Directiva nr 2014/0218.
Directiva permite identificarea conducatorilor auto din statele UE care au incalcat normele rutiere in interiorul Uniunii-indiferent de statul membru in care este inregistrat automobilul. Noua reglementare permite statelor membre acces reciproc la bazele de date naţionale care conţin datele de inregistrare ale autovehiculelor.
Directiva nr 2011/82 a fost transpusa în legislaaia romaneasca prin Legea nr. 5/2014 privind unele masuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informatii referitoare la incalcarile normelor de circulatie.
Legea prevede ca soferii straini din statele membre UE care savarsesc contraventii la regulile de circulatie pe teritoriul Romaniei vor primi amenzile la domiciliul din respectivele state. Comunicarea procesului-verbal de constatare a contraventiei si a instiintarii de plata,se face prin posta, cu scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie circulatie rutiera asteryx67 asteryx67 Buna seara. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare. O ruda a mea care este cetatean grec pe drumul de intoarcere spre Grecia a fost ... (vezi toată discuția)
Masina a fost vanduta ,si i-mi vin amenzi din alte tari????? maricelana maricelana buna ma numesc maricel si am o problema legata de masina ce am vanduto in italia un-i cetatean roman,facand si un act de vanzare cumparare inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Amenda cetatean strain MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua, Unde plateste un cetatean strain o amenda? Pe procesul verbal nu este niciun cont bancar și, înteleg că nici pe ghiseul.ro nu este posibil.. (vezi toată discuția)