avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate cere partajarea unui cont bancar ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate cere partajarea unui cont bancar ?

am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat firmei angajatoare care isi are sediul intr-o alta tara ce nu face parte din uniunea europeana sa ii vireze drepturile salariale in contul sotiei, el avand blocate de executor toate conturile deschise pe numele sau.
nu detine alte bunuri mobile si imobile si nici alte bunuri comune.exista doar un cont al sotiei in care sunt virati banii lui.se poate cere in instanta partajarea contului sotiei pentru a recupera pensia datorata de sotul acesteia?

Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 09:45, 5 Martie 2014
Corect, prin partaj n-am vrut sa spun sa-l faca sotii, ci ca trebuie facut pentru a-l putea executa pe debitor. Cine-l face? Cine-i interesat, in cazul de fata dv.
sa zicem ca are loc la fond partajul...sumele au intrat in acel cont tot anul 2012 si o parte din 2013.acum in acel cont probabil nu mai intra sume de bani.( cine stie in contul carei rude mai vireaza) el in continuare nu are nimic pe numele lui , iar ea are un salariu in tara.cine va plati in acest caz?va fi ea obligata la plata acelei sume?
Ea nu va plati decat daca se va admite validarea popririi de care vorbeati.
Mai e o treaba.. daca nu mai sunt bani in cont, ce sa ma partajezi..
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Nu aveti cum executa o terta persoana fata de cea care este debitoare conform sentintei. Va trebui sa probati ca banii de salariu ii sunt virati in contul sotiei.

In prezent lucreaza? Daca cunoasteti locul de munca cereti - eventual prin intermediul executorului judectoresc - sa vi se vireze banii cuveniti cu titlu de pensie. Sunt obligati in calitate de tert poprit si diferenta de bani o pot vira In ce cont vor ei.
am toate documentele necesare acestei probe:extrasul de cont al pers respectieve adica sotia debitorului in care apare firma angajatoare a sotului care vireaza sub denumirea de salariu banii si apare ca sunt ptr sot i se da numele si ptr ce luna a lucrat.am declaratia sotiei care spune ca intradevar din 2012 banii lui intra in contul ei tocmai ca eu(fosta sotie)_ sa nu il mai poata executa silit.ce alte probe mai sunt necesare?e clara toata tarasenia...ce e de facut ptr a recupera banii?in prezent lucreaza la aceeasi firma straina si nu am cum sa execut acolo sau sa pun poprire ptr ca banii vin din singapore, iar sotia lui lucreaza in tara si are salariu lunar ( pe langa banii incasati de la firma straina ptr munca sotului in contul sau)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
desirelia75, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Pot cere revizuirea unei hotarari daca ... desirelia75 desirelia75 am o hotarare irevocabila in care se spune ca paratul e obligat la palta pensiei de intretinere de 25% din veniturile nete lunare. veniturile acestuia sunt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu o societate comerciala ce nu vireaza o treime din salarul unui angajat dupa ce se infiinteaza poprirea? marioaramuntean marioaramuntean Am infiintat o poprire la un debitor pentru amenzi la societatea unde lucreaza. Patronul societatii a virat o treime din salariul angajatului pe o perioada de ... (vezi toată discuția)