avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa parinti

Eu sunt la pensie de boala. Am rate la 2 banci pe care nu le-am mai putut plati.
Tatal meu a murit. Mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie cu clauza de intretinere. Cum sa imi treaca partea de apartament legal ( in ce fel) pentru ca banca sa nu imi ia apartamentul, sa nu ma poata ataca ? Este vreo modalitate?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:34, 22 Februarie 2014
Oricum sunteti mostenitoarea tatalui dvs, asa ca daca e vb de vreun pericol din partea bancii si acum sunteti in pericol.
Mai aveti frati sau de ce vrea mama sa va dea casa de acum?
La cat se ridica datoria dvs la fiecare banca si de cand nu ati mai platit?
ce va intreb eu nu are legatura cu ce imi spuneti dvs. asta stiam si eu. Suntem doi frati , iar mama vrea sa imi treaca partea ei din apartament mie, deoarece eu o ingrijesc.Sora mea e de acord. Vreau doar sa stiu de ce nu se poate atinge banca.( MOSTENIRE, DONATIE SAU CEVA DE GENUL ACESTA DACA EXISTA ). Asta intreb , nu ceea ce deja stiu. Multumesc.
Banca se poate atinge de orice bun al dvs indiferent de modul in care l ati dobandit adica mostenire, donatie, vanzare...
ce va intreb eu nu are legatura cu ce imi spuneti dvs. asta stiam si eu

Ce stiati mai exact ?
Ca puteti fi executat silit si pt cota ce va revine din mostenirea dupa tata si pt cota primita de la mama sub orice forma, sau ce anume stiati ?
Stiam foarte bine acest lucru. Poate nu am fost destul de explicit. Eram interesat daca imi va putea lua apartamentul parintilor avand in vedere ca in afara de pensia de boala, nu am nimica. Locuiesc in apartamentul de care este vorba. Este singurul bun pe care il poate lua banca . Ma refer la ce nu poate executa banca comform legii. Dar oricum multumesc.

Alte discuții în legătură

Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Ipoteca pe casa elena1900 elena1900 Buna seara, in 2012 sotul meu impreuna cu fratele lui au girat pentru un imprumut la banca cu casa lor.La aceea data erau amandoi proprietari(fratele avand ... (vezi toată discuția)