avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Titlu executoriu si somatie ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Titlu executoriu si somatie ANAF

Am primit prin posta titlu executoriu si somatie ANAF emise in 08.02.2014 pentru diferente de impozit anual de regularizare. Documentul mentionat in titlu executoriu ce evidentiaza suma : "D.I.A. nr 40806149........91 din 03.04.2012" , in valoare de 440 lei, deci pentru 2011.
Sunt salariat, si mic actionar, dar nu am ridicat dividende pentru 2011 ; nici un alt venit; posibil ca dividendele neridicate sa fie explicatia ?
Am "exersat" pe bursa si am avut o pierdere in 2011 de 2000 lei. Nu am mai depus formularul suplimentar de venit desi se spune ca se deduce pierderea., iar Firma de brokeraj trimite oricum fisa la fisc, cred .
In 2011 am avut doar venituri de la firma si nu am mai depus formularul de venituri suplimentare.
Cum pot face "dovada stingerii acestora" ?
Mentionez ca la posta asteptau mii de plicuri asemanatoare cu al meu !

Cel mai recent răspuns: tanguera , utilizator 09:26, 5 Martie 2014
Buna ziua
Am primit si eu o somatie pentru "diferente de impozit anual de regularizat". Totusi suma care mi se cere sa o platesc acum a fost platita in decembrie anul trecut, banii nu mi-au fost returnati (cum se mai intampla cand conturile in care se trimit banii sunt gresite) deci au intrat in contul lor. Nu inteleg de ce am mai primit aceasta hartie si unde sa ma adresez pentru rezolvarea problemei.

Zice "daca nu veti achita sumele mentionate sau nu veti face dovada stingerii acestora..." dar unde si cum se face dovada stingerii? Ma gandesc ca ar trebui sa trimit o copie a acestei somatii si a extrasului de cont unde se vede ca suma a fost platita inca din decembrie, dar nu stiu UNDE?! La administratia financiara a sectorului? sau...?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata+titlu executoriu nitmar nitmar Am primit somatie de plata si titlu executoriu de la AFP pt o suma ce cuprinde impozit forfetar trim.2 si 3.Eu am achitat imp. pe trim 2 si figureaza si la ei ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu crocolina3 crocolina3 Buna seara, Am gasit in seara aceasta in cutia postala o scrisoare de la Anaf,adresata sotului meu,in care scrie ca are de plata niste\\\\\\"diferente de ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu 122 lei tony_gabrian tony_gabrian Am primit Somatie si titlu executoriu in acelasi plic, pentru suma de 122 lei cu explicatia la natura obligatiei fiscale : \"Diferente de impozit anual de ... (vezi toată discuția)