avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii D 205 pentru persoanele detasate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

D 205 pentru persoanele detasate


Imi puteti spune, va rog, cum se procedeaza cu depunerea D 205 pentru persoanele detasate. Cine are obligatia depunerii declaratiei, firma de la care sunt detasati sau firma la care sunt detasati ?
multumesc

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:24, 23 Februarie 2014
Pentru anul 2013 declaratia 205 se completeaza conform Ordinului nr.3883/2013, care prevede:

2. Organul fiscal competent
Declaraţia se depune la organul fiscal la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală.
În cazul contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activităţi pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, declaraţia se depune la organul fiscal pe a cărui rază teritorială se află situat sediul permanent desemnat, potrivit legii.
În cazul sediilor secundare înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, declaraţia corespunzătoare activităţii sediilor secundare se depune de contribuabilul care le-a înfiinţat, pe codul de înregistrare fiscală al acestuia, la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală este înregistrat contribuabilul.
Pentru angajaţii care au fost detaşaţi la o altă entitate, declaraţia se completează de către angajator sau de către plătitorul de venituri din salarii în cazul în care angajatul detaşat este plătit de entitatea la care a fost detaşat.
În situaţia în care plata venitului salarial se face de entitatea la care angajaţii au fost detaşaţi, angajatorul care a detaşat comunică plătitorului de venituri din salarii la care aceştia sunt detaşaţi date referitoare la deducerea personală la care este îndreptăţit fiecare angajat.
Pe baza acestor date plătitorul de venituri din salarii la care angajaţii au fost detaşaţi întocmeşte statele de salarii şi calculează impozitul, în scopul completării declaraţiei
."


Extras din Ordinul nr. 3883/2013 > Art. I. > Alineat > 12. > " > 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

205 adrianabresug adrianabresug dexclaratia 205 se depune separat pt pct de lucru ?societatea a deschis pct lucru in alta localitate a judetului avand un alt cui pe care cui depun 205 ,,mama ... (vezi toată discuția)
D.205 pt anul 2014 fifi58 fifi58 D-na de la adm.financiara (biroul metodologie)din orasul nostru sustine ca trebuie depus decl,205 pentru venituri din salarii aferent anului 2014 pentru ca ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale 2010 delia25 delia25 Buna ziua! Daca o firma are sediul social in Ilfov si puncte de lucru cu CIF-uri diferite unde depune fisele fiscale pentru anul 2010? Daca acestea se depun la ... (vezi toată discuția)