avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... D.205 pt anul 2014
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

D.205 pt anul 2014

D-na de la adm.financiara (biroul metodologie)din orasul nostru sustine ca trebuie depus decl,205 pentru venituri din salarii aferent anului 2014 pentru ca nu exista baza legala ca nu trebuie depus

Stie cineva de vreun act legal referitor ca nu trebuie depus decl.205
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 21:52, 20 Ianuarie 2015
Trebuie depusa. Aveti mai jos,prevederile din Normele de aplicare ale Codului fiscal :
ART. 59

124. Declaraţiile privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit se completează de plătitorul de venit şi se depun la organul fiscal la care plătitorul de venit este înregistrat în evidenţă fiscală. Plătitorul de venit este obligat să elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care să cuprindă cel puţin informaţii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat în cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat şi reţinut.

124^1. *** Abrogat

125. Declaraţiile privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit pentru angajaţii care au fost detaşaţi la o altă entitate se completează de către angajator sau de către plătitorul de venituri din salarii în cazul în care angajatul detaşat este plătit de entitatea la care a fost detaşat.

126. În situaţia în care plata venitului salarial se face de entitatea la care angajaţii au fost detaşaţi, angajatorul care a detaşat comunică plătitorului de venituri din salarii la care aceştia sunt detaşaţi date referitoare la deducerea personală la care este îndreptăţit fiecare angajat.

Pe baza acestor date plătitorul de venituri din salarii la care angajaţii au fost detaşaţi întocmeşte statele de salarii şi calculează impozitul, în scopul completării declaraţiei privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.

127. Fiecare angajator/plătitor de venituri din salarii este obligat, potrivit prevederilor art. 57 alin. (3) din Codul fiscal, să determine impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil prin însumarea impozitului aferent venitului fiecărei luni din anul fiscal, indiferent de numărul de luni în care contribuabilul a realizat venituri din salarii de la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completarea d205 - salariatii detasati Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am un salariat detasat la o alta unitate. Noi am depus declaratia 205 pe 0, intrucat la noi contractul este suspendat in baza detasarii. ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205-venituri din dividende georgi24ro georgi24ro am urmatoarea situatie si am nevoie de niste sfaturi pentru ca de la asistenta contribuabili primesc doua raspunsuri opozabile. asociatii nu si-au ridicat ... (vezi toată discuția)
D 205 pentru persoanele detasate popanaid popanaid Imi puteti spune, va rog, cum se procedeaza cu depunerea D 205 pentru persoanele detasate. Cine are obligatia depunerii declaratiei, firma de la care sunt ... (vezi toată discuția)