avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare abonamente transport
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare abonamente transport

Buna ziua, am angajati din alta localitate, lunar pe baza de factura le fac abonamente, din codul fiscal reiese ca nu mai sunt deductibile cele din localitate, si sunt considerate venituri salaiale, si trebuiesc calc. contributii.
Dar cele din afara localitatii nu sunt considerate venituri, am inteles bine?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 15:38, 21 Februarie 2014
C.fisc.

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
.....
f) contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii;
MULTUMESC
Si cele din localitate sunt deductibile daca sunt date pentru transportul de acasa la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare abonament salariat dia07 dia07 Cum se procedeaza in cazul in care firma plateste transportul personalului? Abonamentul se impoziteaza la salariat la fel ca si tichetul de masa? (vezi toată discuția)
Ajutor financiar pentru un angajat AndaBrailean AndaBrailean Poate o firma sa plateasca niste cheltuieli ale unui angajat care are nevoie de sprijin fara ca acest ajutor sa fie considerat drepturi salariale mascate? (vezi toată discuția)
Beneficii salariale neimpozabile maryb2 maryb2 Buna ziua, aveti idee ce beneficii ar putea acorda un angajator,salariatilor lui fara a le supune impozitarii? Multumesc. (vezi toată discuția)