avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Decontare abonament salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Decontare abonament salariat

Cum se procedeaza in cazul in care firma plateste transportul personalului? Abonamentul se impoziteaza la salariat la fel ca si tichetul de masa?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:54, 5 August 2014
Potrivit Cod fiscal:

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
...
f) contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare abonamente transport lidiao lidiao Buna ziua, am angajati din alta localitate, lunar pe baza de factura le fac abonamente, din codul fiscal reiese ca nu mai sunt deductibile cele din localitate, ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare mateiadriana mateiadriana In cazul decesului salariatului,ajutorul de inmormantare dat de angajator conform contractului colectiv de munca, se impoziteaza? (vezi toată discuția)
Tichete cadou de sarbatorile pascale CARPAHONTU CARPAHONTU Daca un salariat beneficiaza de tichete in valoare de 150 lei de sarbatorile pascale aceasta valoare se impoziteaza sau nu? (vezi toată discuția)