avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratia 392B - PFA norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratia 392B - PFA norma de venit

La sectiunile III si IV, adica cifra de afaceri si livrari, se inscrie valoarea facturilor emise sau norma de venit?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:51, 21 Februarie 2014
D392 A sau B este o declaratie care se depune in baza prevderilor art. 156^ 3 alin. (4) - (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal care se refera la TVA si nu are legatura cu norma de venit.

Potrivit ordin 93/2014:

Formularul (392B) "Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul . . . . " se completează de către persoanele impozabile care, la data de 31 decembrie a anului de referinţă, respectiv a anului pentru care se depune acest formular, nu erau înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi a căror cifră de afaceri realizată la acea dată, excluzând veniturile obţinute din vânzarea de bilete de transport internaţional rutier de persoane, este inferioară sumei de 220.000 lei.

....
Secţiunea "Livrări de bunuri şi prestări de servicii către:"
Operaţiunile care fac obiectul acestei notificări sunt livrările de bunuri/prestările de servicii în interiorul ţării.
Rândul 1 - Coloana "Valoare" se completează cu baza de impozitare înscrisă în "Jurnalul pentru vânzări", pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către persoanele înregistrate în scopuri de TVA.
Rândul 2 - Coloana "Valoare" se completează cu baza de impozitare înscrisă în "Jurnalul pentru vânzări", pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către persoane neînregistrate în scopuri de TVA.


Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b iamaiama2 iamaiama2 Buna ziua! Am o Intreprindere Familiala cu activitatea principala Comert cu amanuntul in magazine nespecializate,cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)