avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata impozitului pentru programatori
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata impozitului pentru programatori

Se pare ca aceasta reducere desii e in lege se poate ocolii angajatorul m-a pacalit dandu-mi un contract de munca cu salariul net nu brut pe care l-am semnat orbeste. Acum eu nu primesc reducerea. Pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 10:32, 24 Februarie 2014
In contractul de munca se trece brutul.
mozes43v3r a scris:

Se pare ca aceasta reducere desii e in lege se poate ocolii angajatorul m-a pacalit dandu-mi un contract de munca cu salariul net nu brut pe care l-am semnat orbeste. Acum eu nu primesc reducerea. Pot face ceva?



Puteti face o plangere la Inspectia Muncii, daca angajatorul nu plateste impozit pt dvs., banii trebuie sa va revina.
Dar vedeti ca sunt anumite conditii impuse de lege ca un programator sa beneficieze de scutire pt plata impozitului. Sunteti sigur ca angajatorul nu plateste impozit pt dvs. ? Ati dus actele necesare de care angajatorul are nevoie sa justifice neplata impozitului catre stat? Sigur este vorba de salariul net ci nu brut? Daca puteti raspunde la aceste intrebari va pot spune daca puteti face ceva in acest caz si daca sunteti pacalit dar in principiu la un control al actelor firmei se poate afla daca dvs va luati bani sau nu.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2014
melania_14, utilizator
Inspectia Muncii nu are nici legatura cu neplata impozitului . Acest atribut ii apartine in exclusivitate ANAF-ului sau Politiei - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

In c.i.m. se trece brutul si nu netul , conform modelului cadru al c.i.m. aprobat prin Ordinul nr.64/2003.
Ei mi-au pus un contract scria mare salariul net. Dupa care mi-au spus ca sa le duc actele sa ma scuteasca de la impozit.Eu le-am dus actele dupa 3 luni dar se pare ca ei ma scutisera deja de la impozit din prima luna :) artisti. Am sa va trimit saptamana asta daca sunteti interesati contractul sa va aruncati o privire,
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
mozes43v3r, utilizator
Pentru scutirea de impozit trebuie sa se indeplineasca anumite conditii, si anume:
a) posturile pe care sunt angajaţi corespund listei cuprinzând ocupaţiile menţionate în anexa nr.1 la Ordinul 539/2013;

b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatică, evidenţiat în organigrama angajatorului, cum ar fi: centru de calcul, direcţie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;

c) au diplomă acordată după finalizarea unei forme de învăţământ superior de lungă durată sau deţin o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licenţă, eliberată de o instituţie de învăţământ superior acreditată, având înscrisă una dintre specializările cuprinse în anexa nr. 2 la Ordinul 539/2013, şi prestează efectiv una dintre activităţile prezentate în anexa nr. 1 la Ordinul 539/2013

d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Naţională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit it iustin_79 iustin_79 Stimati domni, Mai este in vigoare acea scutire de impozit pentru cei care lucreaza in domeniul IT-ului? Este ea valabila si pentru cei din administratie? si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit informaticieni cosminionascu cosminionascu Sunt un functionar public care lucreaza in cadrul compartimentului informatica. As dori sa stiu daca ma incadrez potrivit O 539/2013 pentru scutirea de ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru programatori Stoiadenisa Stoiadenisa Buna ziua, Am urmatoarea speta: - o persoana aplica pentru un post de Inginer de sistem in informatica. La angajare aduce o adeverinta de la facultate ... (vezi toată discuția)