avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie de promovare a mersului pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie de promovare a mersului pe bicicleta

Buna ziua,

Ne dorim deschiderea unei asociatii care sa promoveze mersul pe bicicleta. Asociatia va face trasee cicloturistice, va obtine sponsorizari pentru aceste trasee, ture platite si va promova mersul pe bicicleta, poate si cateva concursuri cicliste.

Sunt 4 membrii, pentru moment, dar se nasc unele intrebari. V-am fi recunoscatori daca am obtine cateva raspunsuri pentru a merge mai departe:
- Sediul - sediul este locuinta unui membru fondator, cumparata cu credit ipotecar. Avem nevoie de acceptul bancii? Este locuinta in pericol in cazul in care asociatia nu merge?
- 1 membru fondator nu are loc de munca, dar este in programul national de sanatate, fiind bolnav de o boala incurabila pentru care beneficiaza de medicatie gratuita. Prin obtinerea statutului de membru fondator, dar fara salariu, isi poate pierde statutul de beneficiar al programului national de sanatate?
- Asociatia poate functiona cu sediul declarat la o firma care se ocupa de inchiriere de sedii (a avocatului).
- Asociatia se va infiinta prin sponsorizarea obtinuta de la un SRL, fara legatura cu membrii ei, banuiesc ca nu este o problema de ordin juridic..?!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 10:33, 26 Februarie 2014
Cateva sugestii la speta de mai sus:n1. in contractul de comodat introduceti o clauza prin care contractul se rezilieaza si la solicitarea unui creditor al chiriasului. Astfel transpuneti clauza din contractul de imprumut care asigura banca in cazul unui litigiu de faptul ca imobilul nu este grevat de sarcini.n2. Pentru a asigura patrimoniul initial dintr-o sponsorizare, si banuiesc ca va fi un patrimoniu mai mare de 850 lei pentru ca altfel nu merita, trebuie sa gasiti intelegere din partea companiei (sa accepte un contract de sponsorizare relativ atipic cu organizatia inca neconstituita, si totodata banca sa va poata permite sa depuneti in acel cont suma prin transfer bancar.nEu personal am facut acest lucru dar era vorba de o fundatie care s-a constituit cu un patrimoniu destul de consistent. Au fost 4 companii care au pus patrimoniu si erau si in consiliul director. Dar asa cum am precizat, cei de la dep juridic si financiar din companii au fost deschisi pentru a accepta aceasta procedura. Si totul s-a derulat foarte repede. Fundamentul juridic a fost o decizie a AGA a societatilor care au consimtit la constituirea acestei fundatii. Fiscal acea decizie a fost asimilata sponsoriz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare "entitate" pentru o clasa scolara Lulica Lulica Va rog mult, am nevoie de un sfat. Dupa cum multa lume stie, situatia materiala din scolile noastre este un mare dezastru. Si cum sunt parintele unui copil ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva catalinban catalinban Buna ziua! Am citit cam tot ce este scris despre infiintarea unei asociatii sportive si tot am nelamuriri....poate sunt mai greu de cap. Sa o luam cu ... (vezi toată discuția)
Legea 32/1994 privind sponsorizarea mihaidan28 mihaidan28 ,,Art. 6 Facilităţile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul: ... c) sponsorizării unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o ... (vezi toată discuția)