Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema: in 23 februarie 2008 am incheiat un contract de construire a unui apartament in mansarda si am achitat avansul precizat de 5500£ urmand ca diferenta de 42500 sa o achitam la preluarea acestuia in iulie. intre timp ni-am dat seama ca ceva nu este in regula cu firma respectiva, specific faptul ca noi suntem plecati din romania de 7 ani si poate multe lucruri nu stim cum functioneaza, si la 1 august am facut rezilierea contractului direct la sediul firmei dar pana astazi nu am primit nici un ban inapoi. La nenumaratele noastre telefonate ne spun ca ne vor achita, cand vor vinde ap ca nu au banii. Ei intre timp au vandut ap respectiv deci ce ar trebui sa fac in aceste conditii? cred ca am fost prea naivi cand am dat banii dar nu credeam ca se poate constriui fara autorizatiile necesare avand in vedere ca in orice tara din europa statul se autosesizeaza cand ceva nu e in regula.
va multumesc anticipat
Nu va ramane decat sa ii actionati in justitie.Cautati un avocat, prezentati-i actele si veti primi informatiile necesare.Analizandu-se contractul reziliat se va stabili natura civila sau comerciala a acestuia. Nu puteti ramane in paguba cu suma achitata.Nu prea aveti ce sa asteptati de la stat, poate doar daca veti formula o plangere.
Singura solutie este justitia intrucat este evident ca se sustrag de la restituirea acelei sume.
V-as ruga daca mai sunt utiliztori care au mai trcut prin situatii asemanatoare daca imi poate srie experienta lor si demersurile lor. Nu sunt practica si daca cineva cunoaste un avocat care s-a ocupat de o alta cauza asemanatoare poate sa mi-l indice. specific faptul ca nu stiu de unde trebuie sa iau avocatul intrucat mansarda e in Botosani unde eu sunt si domiciliata iar firma respectiva este din Iasi pt a nu mari cheltuielile avocatului pt deplasare. Va multumesc anticipat si mult succes la toti care se gasesc in situatii nepacute
Important este de stiut daca in actul de reziliere al contractului a-ti mentionat ceva legat de obligatia societatii de a va restitui avansul pe care l-ati dat precum si termenul pana la care trebuie sa va faca aceasta plata. Daca nu a-ti stabilit un termen ferm, va puteti astepta ca societatea respectiva sa incerce sa traga cat mai mult de timp, mai ales ca dumneavoastra nu sunteti in tara. Mandatati o ruda sau o cunostinta cu procura autentica de a va reprezenta interesele respectiv, pentru a se ocupa in numele dumneavoastra de recuperarea sumei respective. Daca nu aveti o astfel de persoana de incredere, luati legatura cu un avocat.
Buna ziua d-nu Mihai va multumesc pt raspuns. vroiam sa va spun ca in cererea de rezilier care am facut-o la 1 august 2008 nu era scris un termen de restituire abanilor ci doar restituirea lor, oricum in decembrie cand am mers in tara ei ni-au dat o factura fiscala, care ei au zis ca se chiama 'de return' in care scria ca o sa restituie banii la 15 ianuarie 2009 direct in contul bancar. eu v-as ruga daca am putea lua legatura direct pe email ca fiind tot din Botosani poate imi racomandati pe cineva de acolo pt. initierea procedurii in instanta.va multumesc mult
Executare silita
dariusa
Buna ziua, daca ar putea cineva sa ma ajute cu raspunsul la o intrebare.
Noi am avut un proces cu o firma pt recuperarea unui avans care noi l-am dat pt ... (vezi toată discuția)
Pot face ceva?
Laurentiu77
Buna ziua,
Rog tare mult un avocat sa ma ajute in urmatoarea problema:
In luna aprilie 2010 am incheiat un contract pentru cumpararea unei masini noi. Atunci ... (vezi toată discuția)