avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scoala de soferi si examenul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scoala de soferi si examenul

Doi soti locuiesc in mediu rural,unde locuiesc.Sotia e cadru didactic,la scoala unde locuiesc. Ei locuiesc cu mutatie flotat in zona rurala,din judetul X,dar domiciliul stabil in C.I. il are in jud.Y,la oras.
Problema:
Sotia vrea ca la vara,in vacanta sa faca scoala de soferi in orasul din jud.unde are domiciliul,dar apoi toamna trebuie sa se intoarca inapoi la tara,in jud.X,si doreste sa stie daca in cazul in care face scoala de soferi in jud.Y,poate sa dea examenul in jud.X?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:08, 23 Februarie 2014
Scoala de soferi se poate face oriunde (X, Y, Z, ...) iar examenul se poate sustine in judetul unde are domiciliul (Y) sau resedinta (X).

Ordinul 268/2010 modificat si completata de OMAI 82/2013
privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere

Art. 3. -
(1) Examinarea se efectuează:
a) de către serviciile publice comunitare pe a căror rază de competenţă teritorială candidaţii cetăţeni români sau străini îşi au domiciliul sau reşedinţa;
Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
cyan, moderator
In situatia aceasta,cel care face scoala de soferi in alt judet,trebuie sa aduca dovada ca a facut scoala de soferi,sa aiba o adeverinta de la instructorul cu care a facut scolarizarea,si apoi sa depuna acea adeverinta la dosar pentru examenul din alt judet?

E mai simplu asa pentru ea,ca pe timpul scolarizarii sta la oras in imobil,deci are ocazia sa faca scoala zilnic,insa apoi incepe activitatea de munca,si la examen se va duce doar 1 data la 3 sapt.in jud.unde isi are resedinta
Nu primeste o adeverinta, primeste un dosar!:)

Dupa ce finalizeaza cursurile primeste de la scoala de soferi un dosar in care se afla documente care dovedesc ca a absolvit scoala de soferi (fisa de scolarizare, fisa medicala, testul psihologic, cazier, etc.), dosar pe care il depune personal la politie in vederea programarii pentru sustinerea examenului.

Pe langa dosar trebuie sa depuna si taxele aferente sustinerii examenului si taxa ptr permis (68 de lei).

Art. 6. - ord. 268/2010
(2) Dosarul de examinare trebuie să conţină următoarele documente:
a) cererea-tip, semnată de candidat, prevăzută în anexa nr. 1;
b) fişa de şcolarizare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia candidatul a absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică, în care se consemnează şi avizul medical «apt pentru conducerea autovehiculelor din grupa. ..», corespunzător categoriei pentru care se solicită examinarea; documentul eliberat de unitatea de asistenţă medicală autorizată, care atestă grupa de autovehicule pe care solicitantul este apt să le conducă, se păstrează la şcoala de conducători auto care a pregătit candidatul;
c) certificatul de cazier judiciar în termenul de valabilitate;
d) copia actului de identitate valabil;
e) dovada de plată a taxelor şi tarifelor aferente obţinerii permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)
Info redobandire permis auto drakestorm drakestorm mia fost anulat permisul . acum a trecut 1 an de la sentinta finala ... vreau sa stiu daca ma trebuie sa fac dinou scoala de soferi sau pot sa ma duc asa (am ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto doina_dana doina_dana Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)