avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In ce hal se mai judeca unele cazuri in Romania
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In ce hal se mai judeca unele cazuri in Romania

Buna ziua,
Pe principiul cauti dreptatea ?...cauta usa si iesi,iata ca ma aflu in stadiul in care regret ca m-am nascut in tara asta,ca sunt incojurat de o anumita categorie de oameni si cel mai important ca inca mai sunt printre atatea masti false !
La 8luni de cand am inaintat o plangere a contraventionala(prin avocat,nu de capul meu) judecatoriei Pitesti,8 luni de drumuri,bani,implicit timp pierdut primesc si vestea cea mare : cauza respinsa ca neintemeiata ! MINUNAT !
Sa vedem ce s-a intamplat mai exact :
Pe 13iunie2013 ma intorceam din Bucuresti(locul unde lucrez) spre localitatea bunicilor mei,Merisani-Arges,in dreptul asa spusei localitati Borlesti celebrul radar aflat pe un Logan rosu(stie toate lumea cum opereaza-metode neortodoxa bineinteles-veiozeala) ! La 1km departare echipaj de politie,ma trage pe dreapta :
-viteza 104km/h in localitate
-trecem peste : "nu ma legitimez eu in fata ta,nu vezi ca am uniforma","am eu grija sa mai ai bani de benzina de acum inainte","iti dau 3 luni + 1 de la mine ca sa te inveti minte"-lucrurile astea le trecem la educatie proasta !
Avocatul redacteaza plangerea,o inainteaza judecatoriei si asteptam :
PV arata intr-un mod oribil,plin de stersaturi,taieturi(locul unde am fost oprit era taiat si scris peste el,etc),aleg sa ne bazam pe faptul asta si cel mai important si decisiv(ma gandeam eu...prost realizez acum) localitatea cu pricina nu este semnalizata nici cu indicator de intrare in localitate nici macar cu indicator de limitare viteza,astfel este doar un indicator de iesire din localitatea Varzaru si atat,cei care trec pe acolo stiu foarte bine lucrul acesta ! Ok,deci trebuie sa fac poze si un filmulet(sa fie acolo),o poza o depunem la dosar sa se vada clar !
Inchei fara amanuntele procesului,2 amanari si acum finalul : nu se poate domne sa ai dreptate : pai ori aducem bani la bugetul tarii(ca neah amenda e buna 1150ron) ori dam dreptate soferilor care nu intuiesc si ei ca se afla intr-o localitate nesemnalizata corespunzator ! Adica daca tu,sofer impertinent vii de la Constanta si treci de Varzaru trebuie sa intuiesti ca urmeaza o alta localitate,doar ca nu detine inca un indicator,politia poate sa stea ascunsa la 1km si sa te amendeze ptr ca tu probabil o sa ai vreo 90km/h,atat cat e limita in afara localitatii !
Concluzie : NU am,nu stiu cum s-a judecat acest proces,se tine cont de probele din dosar sau...? Sa nu mor prost : e cineva de aici care considera ca am dreptate ? Sau raman prost si dau banii grasilor din parlament ? Am vazut pe site ca am drept de apel in 30zile,nu stiu ce inseamna,e primul proces din viata mea :) m-a sfatuit cineva sa incerc sa elimin toate variantele posibile ce tin de insitutiile statului ptr rezolvarea problemei apoi daca ramane tot asa sa incerc la C.E.D.O.(eu stiu ca cei de la C.E.D.O. se ocupa de probleme serioase ) ! Oare ??
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 16:54, 26 Februarie 2014
Daca nu ne spune-ti clar, ce anume ati solicitat in acea plangere, nu va putem spune ce anume l-a facut pe judecator sa aibe convingerea ca este neintemeiata plangerea dvs.
Cred ca aveti dreptul sa atasati la probatoriul dumneavoastra o filmare la fata locului din care sa reiasa proasta marcare a respectivului tronson de drum. Cunosc un caz in care o cunostinta a castigat procesul cu reprezentantii drumurilor pentru ca s-a accidentat datorita proastei marcari. A filmat imediat totul si a prezentat filmul la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis eddy68ro eddy68ro As vrea sa stiu ce sanse as avea la o contestatie de proces verbal in urmatoarele conditii: Am depasit viteza legala cu 67 km/h,inconditiile in care nu stiam ... (vezi toată discuția)
104km/h in localitate, sau nu? sebic sebic In timp ce conduceam autoturismul pe DJ 691 in directia Lipova, venind de pe Soseaua de centura a Timisoarei, la circa 800m de intersectia celor doua drumuri, ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda depasire viteza barbu_rox barbu_rox Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie, amendat si retinut permisul pentru depasire viteza pe drumul E85 pe tronsonul dintre Focsani si loc. ... (vezi toată discuția)