avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Numele meu este Ovidiu si am 28 de ani.In anul 1994 mama mea a murit,aceasta fiind divortata de tatal meu.In momentul in care ea s-a inbolnavit m-a luat tatal meu.In momentul decesului avea un apartament in care locuia.Fiind bolnava sora ei s-a oferit s-o ajute si s-a mutat la ea unde a si murit.Sora ei spune in ziua de azi ca ap nu ar fi fost pe numele mamei mele si ca statea cu chirie la stat si ca ea l-ar fi achitat dupa care l-a vandut.Nelamurirea mea ar fi daca mama a fost proprietarul ap si daca a fost,cum pot sa aflu lucrul acesta.Ar mai fi varianta sa-i fi facut act de vanzare cumparare matusii mele sau matusa mea sa fi facut actul de vanzare cumparare ilegal.as vrea sa aflu toate lucrurile acestea dar nu stiu la ce institutie sa apelez.Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ovidake86 , utilizator 17:25, 24 Februarie 2014
La Biroul de carte funciara, insa a trecut cam mult de-atunci, nu stiu daca ati acceptat mostenirea dupa mama etc.
cum adica daca am acceptat mostenirea?la ce va referiti?
Trebuie sa mergeti la Biroul de carte funciara pentru a verifica cine este proprietarul imobilului in care a locuit mama.
Daca nu aveti niciun act de proprietate, puteti lua legatura cu un expert topo care va va ajuta sa identificati cartea funciara a imobilului respectiv.
Daca la data decesului mamei dv., imobilul era proprietatea statului, nu aveati ce mosteni. Daca imobilul era proprietatea mamei la data decesului acesteia, trebuie sa verificati in cartea funciara cine este proprietarul actual al acestuia si sa solicitati o copie de pe actele de proprietate ale tertilor (contract de vanzare/donatie, certificat de mostenitor).
Daca imobilul se afla inca pe numele mamei, cu un extras de carte funciara mergeti la un notar din localitatea ultimului domiciliu al mamei si dezbateti succesiunea dupa mama.
Daca imobilul nu se mai afla pe numele mamei, trebuie sa verificati actul prin care un tert a devenit proprietar.
Daca dv. ati fi acceptat succesiunea dupa mama, in termen de 6 luni de la data decesului acesteia, aveati calitatea de mostenitor al mamei cu privire la toate bunurile sale mobile si imobile ramase la data decesului acesteia. Dupa expirarea acestui termen, daca nu ati acceptat mostenirea, tacit sau expres, ati pierdut calitatea de mostenitor. ;)
apart in mementul de fata e pe numele unei persoane care a cumparat apart de la matusa mea.ce nu stiu eu e cum a intrat matusa mea in proprietatea apart.ori i-a facut mama act de vanzare cumparare (in cazul asta nu mai am ce face) ori a falsificat actele si a intrat in posesia apart.pe ea cand o intreb spune ca mama nu a avut acte pe apart,ceea ce nu e adevarat 100%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înscriere în cartea funciarã fodoretelkaeva fodoretelkaeva Ce înseamnă defapt înscrierea în cartea funciară? Eu m-am căsătorit în anul 2006, cu domiciliul in oraşul respectiv şi de atunci tot în chirie ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare caddya89 caddya89 Va rog sa imi dati cateva sugestii in legatura cu urmatoarele: Este vorba despre un imobil construit de bunicul meu in Ardeal in 1920. Copii bunicului au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune făcută după deces Ryan Ryan Se poate face o uzucapiune de 30 de ani dupa ce proprietarul de drept al terenului ă decedat.Mentionez ca acest act de uzucapiune a fost facut in 2000 iar ... (vezi toată discuția)