avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agent de munca temporara (?)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agent de munca temporara (?)

Este legal ca o societate care, printre altele, are ca obiect de activitate si “selectia si plasarea fortei de munca” sa isi trimita anjajatii sa lucreze pentru o alta firma? Aceasta societate nu este autorizata ca agent de munca temporara. Un exemplu de astfel de situatie ar fi urm: o societate organizeaza o licitatie pentru “furnizare de forta de munca pt reparatia de strazi, pe baza de tarif orar”. La licitatie se prezinta societati care in principal se ocupa cu constructia de strazi, dar care ii poate pune la dispozitie autoritatii contractante personalul cerut, pe baza unui contract de prestari servicii. In acest caz, nu ar trebui ca aceste societati sa fie autorizate de Min. Muncii ca agenti de munca temporara? Pana la urma exista aceasta lista a agentilor de munca temporara autorizati la care face referire HG 938/2004?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:07, 13 Iunie 2005
Nu. Aici avem de aface cu prestari servicii si nu de plasarea fortei de munca.
O societate poate incheia cu o alta societate un contract de prestari servicii avand ca obiect detasarea a mai multi salariati in vederea realizarii unei lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent de munca temporara Cerasela Neagu Cerasela Neagu Buna ziua, am o intrebare: o societate acreditata de MMSF cu obiect de activitate :Selectie si plasare forta de munca in strainatate", poate incheia si ... (vezi toată discuția)
Semnificatie cod caen mboncalo mboncalo Care e diferenta dintre urmatoarele coduri CAEN? caci eu nu vad prea multe diferente 7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7810 pacurariu maria pacurariu maria va rog sa imi spuneti daca o firma cu codul CAEN 7810 poate detasa angajatii in spatial UE?? Multumesc mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)