avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificare legislatie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificare legislatie

buna. as dori sa intreb daca s-a schimbat ceva in legislatia rutiera sau penala, dupa noile reglementari, in legatura cu art 85 de mai jos in legatura cu pedeapsa aplicata?

ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Cel mai recent răspuns: didi23 , utilizator 10:55, 5 Octombrie 2014
As avea o intrebare. Prin -când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult doi ani - din lege se intelege ca se plateste si amenda si se face si inchisoare?

(4) Limitele speciale ale zilelor-amendă sunt cuprinse între:
a) 60 şi 180 de zile-amendă, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită numai pedeapsa amenzii;
b) 120 şi 240 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult doi ani;
c) 180 şi 300 de zile-amendă, când legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - schimbare condamnare liviu9a liviu9a se poate comuta pedeapsa cu amenda sau control judiciar la o sentinta in executare? (vezi toată discuția)
Noul cod penal kuykpopyk kuykpopyk care va fi noul cod penal... ma intereseaza pentru infactiuni la codul rutier. pentru acuzatiile conducere fara permis si conducerea unui autoturism ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal, art.243, infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii anca258 anca258 Buna ziua! Va rog explicati-mi cum se stabileste cuantumul amenzii pentru incalcarea Legii 286/2009 Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea ... (vezi toată discuția)