avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... practica studenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

practica studenti

Am facut un contract cu o facultate pentru a efectua practica niste studenti la firma noastra.Trebuie sa le fac si contract de munca, trebuie sa le dau si salariu, sau pot face practica fara sa fie renumerati doar in baza contractului cu facultatea?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:31, 22 Aprilie 2009
depinde ce ati stabilit cu facultatea in contract. Sunt puncte foarte importante ce trebuiesc clarificate raspunderea civila, asigurarea pentru accidente a studentului care face practica in firma dvs, remuneratia acestora, obligatiile dvs fata de facultate si fata de studenti, daca aceasta practica este sau nu legata de incheierea unui contract de munca etc...
1. In contractul cu facultatea scrie de efectuarea practicii nu si de retribuirea studentilor.
2. Practica se efectueaza, de regula, in mai toate compartimentele firmei, in baza unui plan de practica dat de facultate studentilor (acest plan de practica trebuie adus si la cunostinta unitatii).
3. Unitatea trebuie ca aiba grija ca studentii sa ia la cunostinta de regulamentul intern si sa li se faca instructajul de protectia muncii.
4. La sfarsitul perioadei de practica li se va da o adeverinta din care sa reiasa ca au afacut practica in unitatea respectiva si pe ce perioada.
5. Unitatea poate sa incheie si CIM pe perioada determinata cu studentii, in conditiile legii (in acest caz studentii respectivi sunt salariati si nu practicanti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legal de desfasurare a unui stagiu de practica Tallulah Tallulah Buna ziua! Mi-ati putea spune, va rog, care sunt conditiile pentru desfasurarea corespunzatoare a unui stagiu de practica, respectand legea? Eu am ... (vezi toată discuția)
Student in practica Daliborka Daliborka Buna ziua va rog ma puteti ajuta cum se procedeaza in cazul in care doresc ca si firma sa iau in practica un stundet de la facultatea de mecanica; este ... (vezi toată discuția)
Practica de specialitate a studentilor Alexha Alexha vreau si eu sa ma lamuresc in legatura cu practica de specialitate a studentilor de la facultatile de drept....daca cineva imi poate spune exact care este ... (vezi toată discuția)