avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Insolventa

Buna ziua,daca am o firma cu datorii pe care vreau sa o bag in procedura de insolventa,imi poate bloca conturile personale pentru recuperarea datoriilor la stat, avand in vedere ca eu lucrez si pentru alta firma? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 17:39, 27 Februarie 2014
Luati legatura cu un lichidator.
problema principala in cazul dvs este alta : neintroducerea in termen de 6 luni de la aparitia starii de insolventa a cererii de intrare in insolventa reprezinta infractiune, conform art. 240 Noul Cod Penal.

Sfatul meu este sa apelati la un avocat care are habar ce inseamna insolventa.
Nu mai speriati populatia degeaba cu "reprezinta infractiune" ca nuuu este chiar asa. Reprezinta pe hartie, in practica este greu de identificat momentul ala, mai ales daca datoriile sunt sub valoarea prag de 45000 lei, deci daca omul se gandeste din timp si isi pune aceste probleme inseamna ca este responsabil si ... in nici un caz infractor.

P.S. si nu trebuie sa ia legatura cu un avocat, ci cu un practician in insolventa (adica lichidator, si nu administrator judiciar caci vrea sa inchida firma si nu sa o reorganizeze).
Ultima modificare: Miercuri, 26 Februarie 2014
trandafir2, moderator
Multumesc pentru raspunsuri!
E parerea Dvs. Desigur nu cunoasteti noul cod penal si infractiunea la care am facut referire. Momentul cand firma era in stare de insolventa se va putea calcula la nivel de zi de lichidator (cand va fi prea tarziu).

Omul e posibil ca, datorita sfaturilor Dvs binevoitoare sa comita o infractiune. E posibil si sa nu faca acest lucru. Sfatul meu ar fi fost sa ia actele in spinare si sa intrebe pe cineva daca este in pericol de comite aceasta infractiune sau nu (o consultanta la un avocat decent e 100 - 200 lei).

Interesele fiecarei persoane sunt aparate de avocat nu de lichidator. Lichidatorul va fi cel care va face denuntul daca s-a comis o infractiune tot el va fi cel care va putea atrage raspunderea personala a administratorului deci nu inteleg de ce s-ar duce cineva la persoana respectiva neasistat.

Parerea mea : daca avem numai opinii semidocte sa le tinem pentru noi. Oamenii astia vin pe forum pentru ca au probleme reale nu au nevoie de semiprofesionisti care sa isi dea cu parerea. Sf Pavel spunea daca nu ma insel : Daca nu ai nimic de spus atunci mai degraba taci.

Alte discuții în legătură

Declararea falimentului in cazul unei firme ContSters42478 ContSters42478 Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de ... (vezi toată discuția)
Asumarea raspunderii patrimoniale cf art 138 legea 85/2000 ielena ielena sotul meu a intrat in proces de insolventa cu o soc comerciala srl ,dar pe langa asta l-a dat lichidatorul in judecata pentru asumarea raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau delararea insolventei? stefi_gv stefi_gv am o pb cu o firma care nu a platit marfa ridicata, total cca 80000 lei, cu intentia de a nu plati deloc.....cu garantie o fila de cec falsa.ma intereseaza cum ... (vezi toată discuția)