avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cheltuieli cu deplasare pentru contractul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cheltuieli cu deplasare pentru contractul de voluntariat!

Contractul de voluntariat presupune ca persoana aflata sub contract cu un ONG, nu este remunerata pentru activitatea prestata. Activitatea prestata este voluntara, insa daca aceasta activitate se desfasoara intr-o alta localitate si este necesara deplasarea si cazarea persoanei in acea localitate, cheltuielile aferente acesteia sunt asigurate de ONG. De asemenea, daca este necesara prezenta pe parcursul a mai multor zile in localitatea de deplasare, voluntarului trebuie sa i se asigure si masa. Aceste cheltuieli sunt deductibile in cadrul ONG?
Cel mai recent răspuns: SC GEEA RUGBY CLUB SRL , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:53, 28 Februarie 2014
In materie de cheltuieli de deplasare, voluntarii au acelasi regim ca salariatii - au drept la diurna, decontarea tranportului si daca e cazul a cazarii, conform normelor legale in vigoare, la nivelele convenite contractual si in limitele legale, si acele cheltuieli de deplasare sunt deductibile fiscal in aceleasi limite in care sunt deductibile pentru salariati ex. la diurna pana la de 2,5 ori nivelul legal pentru institutii publice, la cazare si transport in limitele prevazute de cele doua HG care reglementeaza chestiunea pentru deplasari interne respectiv externe pentru institutii publice, norme ce se aplica si privatilor...
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna, cheltuieli transport, cazare DanielBa DanielBa La multi ani, tuturor! As vrea sa stiu daca, in cadrul unui ONG fara salariati, in situatia unor deplasari, se poate deconta diurna, cazarea si ... (vezi toată discuția)
Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli externe asociat unic adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rog un raspuns la urmatoarea intrebare: Sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala. Conform legii nu pot avea un contract de ... (vezi toată discuția)