avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire Imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire Imobiliara

Cu ceva timp in urma am avut un conflict cu o persoana, acesta m-a dat in judecata pe motiv de lovire si alte violente. A castigat procesul, eu trebuiind sa-i platesc daune morale, sa platesc cheltuieli de judeca. Apoi a mai facut un proces pentru executare silita. Momentan am conturile bancare blocate( poprire ). Executorul judecatoresc m-a anuntat ca ar dori sa imi faca si o poprire imobiliara. Ce se poate intampla mai exact daca imi face aceasta poprire imobiliara, fiind vorba de o suma de aproximativ 2.500 lei.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:47, 27 Februarie 2014
Nu este vorba de "poprire imobiliara" , ci de executare silita imobiliara; aceasta inseamna ca imobilul dvs. va fi executat silit, adica scos la licitatie publica spre vanzare daca nu platiti suma....ceea ce mi se pare "ciudat" intrucat suma este destul de mica si, daca aveti venituri din salarii/alte venituri in conturi, debitorul isi poate recupera suma prin poprire, nemaifiind necesara executarea silita a imobilului!
Conf noului cod de procedura civila, executarea silita imobiliara nu poate fi inceputa pt o suma mai mica de 10.000 lei, deci este exclusa in cazul dvs pt un debit de doar 2.500.

De fapt prevederile art.812 alin.5 sunt in sensul urmator:

(5) În cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate. Refuzul nejustificat al debitorului de a furniza executorului judecătoresc informaţiile, lămuririle şi dovezile necesare, precum şi furnizarea cu rea-credinţă de informaţii incomplete în legătură cu existenţa şi valoarea unor bunuri mobile ori a unor venituri de natură a fi valorificate în vederea acoperirii integrale a creanţei permit declanşarea urmăririi silite imobiliare chiar dacă valoarea creanţei nu depăşeşte 10.000 lei.

Avand poprirea deja instituita nu vad de ce s-ar porni si o executare imobiliara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Executare imobil cu uzufruct viager alexandra8822 alexandra8822 buna ziua,acum ceva timp am facut un imprumut banca,intre timp s-a ajuns la imposibilitatea de a achita ratele imprumutului,eu am un contract facut de parinti ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil in litigiu DRaul DRaul Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti motivat, in masura posibilitatilor urmatoarei situatii: Daca reclamantul pierde intr-un proces, iar paratul isi cere ... (vezi toată discuția)