avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

pot face recurs la
Solutia pe scurt: În baza art. 278 ind.1 alin.8 lit. „a” Cpp respinge ca tardivă plângerea formulată de petentul BDL, în contradictoriu cu intimatul IMM, împotriva soluţiei dispuse de către Parchetul de pe lângă Judecătoria in dosarul numărul 204/P/2013. În baza art.192 alin.2 C.p.p. obligă petentul la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţata în şedinţa publică, astăzi, 24.02.2014.
Document: Hotarâre 192/2014 24.02.2014
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 00:20, 27 Februarie 2014
Daca plangerea a fost socotita ca tardiva nu are sens sa mai faceti recurs, veti ajunge la acelasi rezultat. Mai calculati si dvs. inca o data si vedeti daca judecatorul a socotit bine ;)
am depus documente justificative insa judecatorul a refuzat sa ia in considerare ca si proba flmarile video locale care acetea spuneau tot ce sa intamplat..ceea ce am si insistat atat in scris cat si verbal..dar acesta nici nu a bagat in seama asa ceva..chiar nu pot face nimic in aceasta privinta?
revin la raspunsul anterior. In aceste conditii incercati sa contactati un avocat care sa va lamureasca punctual. Exceptia tardivitatii depunerii cererii este o exceptie de fond, iar in aceste conditii nu se poate judeca o pricina daca cererea a fost depusa peste termenul legal de prescriptie. Consider ca acum ati inteles mai bine. ;)
sebastian-barbulescu a scris:

Exceptia tardivitatii depunerii cererii este o exceptie de fond, iar in aceste conditii nu se poate judeca o pricina daca cererea a fost depusa peste termenul legal de prescriptie. Consider ca acum ati inteles mai bine. ;)


:-/ sa inteleg ca dosarul care a stat aprox 1 an si ceva la parchet a fost pus legal in termenul de prescriptie?deci prctic si teoretic acesta ar fi trebuit clasat?
NU asta inseamna ca instanta a respins plângerea, ca tardivă, ci faptul ca s-a constatat expirat termenul cand trebuia atacata rezolutia/ordonanta procurorului, iar astfel instanta a dispus prin sentinta menţinerea rezoluţia sau ordonanţa atacată.

Alte discuții în legătură

Decizia tribunalului- continuarea judecatii. suparattul suparattul La judecatorie,instanta de fond respinge ca nefondata plangerea impotriva ordonantei procurorului de NUP (s-a apreciat ca nu s-a depus plangere prealabila in ... (vezi toată discuția)
Recurs art.278 ind.1 c.p.p 2kappa 2kappa Se poate face recurs daca la judecatorie avem definitiv? plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată ... (vezi toată discuția)
Citat ca intimat spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Anul trecut pre vremea asta mi sa facut o plangere penala nefondata am dat declaratie mi sa zis c voi primi NUP ca faptele nu se confirma si la ... (vezi toată discuția)