avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa-mi dau tatal in judecata...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa-mi dau tatal in judecata...

Buna ziua, am si eu cateva intrebari / nelamuriri si inainte de a vorbii cu un avocat vreau sa aflu mai multe detalii care poate m-ar putea ajuta in ceea ce mi-am propus sa fac.

O sa incep o poveste mai trista... Imediat dupa ce m-am nascut tatal meu a parasit-o pe mama, la inceput mi-a platit pensie alimentara de 50 lei pe luna (ceva foarte grozav tinand cont ca el se ocupa cu afaceri si avea milioane de euro in buzunar), asta s-a intamplat timp de 10 ani, dupa aceea pe langa faptul ca era si o pensie alimentara mizerabila, o mai primeam odata la 3-5 luni, am uitat sa mentionez am trait din pensia bunicii (300 lei) si a bunicului (500 lei). Mama nu a putut muncii din cauza unor probleme, pe care n-as vrea sa le aduc in discutie. Deci traiam 4 oameni din 800 lei pe luna, in fine, de acum 3 ani cumva cu ajutorul unui prieten (pe care nu o sa il uit niciodata), am reusit sa-mi deschid o mica afacere, si am evoluat in scurt timp foarte mult, si acum am ajuns undeva mult mai departe decat e "iubitul" meu "tata"...

Acum vine si intrebare, vreau si eu sa-i fac rau la fel cum mi-a facut si el mie, si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, as vrea sa aflu mai multe inainte de-a vorbii cu un avocat.

Am mai citit pe net si am inteles ca pentru neplata pensiei alimentare pe un termen mai lung se pedepseste si cu inchisoare nu doar cu amenta si etc...

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:54, 27 Februarie 2014
Nu rezolvati nimic pe calea la care faceti referire.
Sunteti major ? student ?
Pensia ce s-a stabilit, s-a stabilit sa se plateasca pana implineati 18 ani, apoi daca vroiati si urmati cursurile de zi ale unei scoli acreditate, il puteati actiona in judecata pt a se stabili pensie raportat la veniturile lui actuale.
Plangere penala se depune in termen de doua luni de la abandonul de familie care consta in neplata din reacredinta a pensiei.

In prezent am 24 de ani, si ma ocup cu mai multe afaceri. Nu sunt student pentru ca dupa ce am terminat liceul nu mi-am permis sa merg mai departe.

Da stiu ca trebuia platita pana la 18 ani si timp de aproape 18 ani (ptr. ca m-a parasit cand n-aveam nici macar o luna). Dar din aia 18 ani fara sa exagerez am primit pensia de la el cam aproximativ 13. Si acesta e motivul pentru care vroaiam sa fac o plangere impotriva lui.

Majorul, pentru a beneficia de întretinere de la parinti sai, trebuie sa faca dovada ca se afla în continuarea studiilor, presupunându-se ca din acest motiv acesta este în incapacitate de a munci , fapt ce determina o stare de nevoie.

Daca acesta are venituri proprii care sunt îndestulatoare pentru nevoile sale, parintii nu sunt obligati la plata pensiei de întretinere.

Deci, cu atât mai mult, copilul major ce realizeaza venituri iar programul cursurilor ce le urmeaza nu îl împiedica sa munceasca, nu poate solicita pensie de întretinere de la parintii sai întrucât nu se afla în stare de nevoie datorita incapacitatii de a muncii

Prin urmare, pensia de intretinere nu poate fi stabilita.

Tarzie si inutila hotararea ... daca doriti sa demonstrati (fie si numai pt. sufletul dvs.) ca sunteti superior/superioara omului care v-a fost tata biologic veti cauta alta varianta de a o demonstra. Timpul -daca il lasati sa curga de la sine- va aduce sigur clipa in care el va realiza ce-a facut. (ma refer la faptul ca sunteti mostenitor legal ) .
Concentrati-va cu toata forta tineretii dvs. pe lucruri pozitive si importante pt. dvs. ;)
Nu aveti niciun avocat la firmele cu milioane de euro sa va sfatuiasca mai concret? Ca imi pare ciudat...

Oricum, daca tatal dv. a fost un om bogat care a facut rau, care e logica sa dovediti ca-i semanati? Dupa mine, o analiza psihologica v-ar ajuta mai degraba si mai bine sa treceti peste traumele copilariei.
E pacat ca nici mama dv. nu a putut face mai multe, imi pot numai imagina duelul dintre a vrea sa ceri si a simti ca nu ai de unde... traumatizant si abandonul...

Va doresc numai bine si sa obtineti incheierea aceea de care aveti nevoie.

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita MarinAdrianaIonela94 MarinAdrianaIonela94 Buna seara, Am 22 de ani si parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam cateva luni. Eu sunt trecuta pe numele tatalui mei,el si mama fiind necasatoriti, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere major (student id) utilizatorul10001 utilizatorul10001 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Primesc de la tatal meu o pensie de intretinere lunara stabilita prin sentinta in 2012 Conform ... (vezi toată discuția)