avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa-mi dau tatal in judecata...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa-mi dau tatal in judecata...

Buna ziua, am si eu cateva intrebari / nelamuriri si inainte de a vorbii cu un avocat vreau sa aflu mai multe detalii care poate m-ar putea ajuta in ceea ce mi-am propus sa fac.

O sa incep o poveste mai trista... Imediat dupa ce m-am nascut tatal meu a parasit-o pe mama, la inceput mi-a platit pensie alimentara de 50 lei pe luna (ceva foarte grozav tinand cont ca el se ocupa cu afaceri si avea milioane de euro in buzunar), asta s-a intamplat timp de 10 ani, dupa aceea pe langa faptul ca era si o pensie alimentara mizerabila, o mai primeam odata la 3-5 luni, am uitat sa mentionez am trait din pensia bunicii (300 lei) si a bunicului (500 lei). Mama nu a putut muncii din cauza unor probleme, pe care n-as vrea sa le aduc in discutie. Deci traiam 4 oameni din 800 lei pe luna, in fine, de acum 3 ani cumva cu ajutorul unui prieten (pe care nu o sa il uit niciodata), am reusit sa-mi deschid o mica afacere, si am evoluat in scurt timp foarte mult, si acum am ajuns undeva mult mai departe decat e "iubitul" meu "tata"...

Acum vine si intrebare, vreau si eu sa-i fac rau la fel cum mi-a facut si el mie, si va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, as vrea sa aflu mai multe inainte de-a vorbii cu un avocat.

Am mai citit pe net si am inteles ca pentru neplata pensiei alimentare pe un termen mai lung se pedepseste si cu inchisoare nu doar cu amenta si etc...

Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:54, 27 Februarie 2014
Razbunarea este intotdeauna o mancare rece!
Daca aveti ceva bani ptr a plati un avocat, sfatul meu ar fi, chiar rugamintea as zice, sa-i folositi spre a va plati o facultate la i.d (adica la distanta). Sunteti sigur o persoana inteligenta si razbatatoare. Meritati sigur sa nu traiti nicio zi in care sa vi se spuna:"...aha, deci n-ai studii...,inteleg, pai...." Si copilul dvs, care va veni intr-o zi, merita un tata model, adica capabil, realizat profesional si nu in ultimul rand echilibrat sufleteste, impacat cu propria-i soarta! Furia, razbunare...va tin in loc, agatat in durerea, lipsurile pe care le-ati trait, dar pe care NU LE VET REPARA NICIODATA, nici cu un milion de procese! Uitati-va in fata dvs....e toata viata si puteti face extrem de multe lucruri pentru DVS!
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
proastasatului, utilizator
Ati avut (probabil) stabilita pensia de intretinere pana la 18 ani.
Datoriile de aceasta natura pot fi executate silit in termen de 3 ani.
18+3=21.
Dvs aveti 24 de ani, cu 3 ani mai mult decat prescrierea ultimei datorii - ultima pensie de intretinere pe care v-o datora tatal dvs.

Off-topic: la un moment dat in viata 9mai spre batranete) veti intelege ca sunteti cine sunteti datorita tuturor factorilor care v-au influentat de-a lungul vietii - atat buni cat si rai.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita MarinAdrianaIonela94 MarinAdrianaIonela94 Buna seara, Am 22 de ani si parintii mei sunt despartiti de cand eu aveam cateva luni. Eu sunt trecuta pe numele tatalui mei,el si mama fiind necasatoriti, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere major (student id) utilizatorul10001 utilizatorul10001 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Primesc de la tatal meu o pensie de intretinere lunara stabilita prin sentinta in 2012 Conform ... (vezi toată discuția)