avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Cu deosebit respect, ma adresez dv. cu urmatoarea problema :
Din septembrie 1978 pana in septembrie1980 am fost elev scoala militara. Din septembrie 1980 pana in 7 februarie 1992 am fost cadru militar activ , cand am demisionat din aviatia militara. Apoi am lucrat in sistemul civil .
Pe decizia de pensionare invaliditate (cardiac - implant stent )
La punctul 2 , cu litere ingrosate scrie ,, in sistemul militar , din care : 20 ani 3 luni si 7 zile (???) In aceasta perioada am lucrat 7 ani 10 luni si 27 zile in conditii speciale gr II , apoi, 3 ani 4 luni si 15 zile , alte conditii , gr. I . Perioade asimilate 1 an 10 luni si 25 zile . Stagiu aferent conditiilor de munca , 7 ani - asta nu stiu ce inseamna ! Apoi conditii normale de munca , 1 luna (?)
La punctul 1 , in aceiasi decizie , scrie ca am lucrat in sistemul public, 7 ani, 6 luni si 25 zile.
La punctul 5 , scrie, : stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara de munca, 22 zile .
La litera F ,-Stagiul total de cotizare realizat 27ani,6 luni, 25 zile.
Sunt nascut 13.04.1959
Nu stiu sa interpretez aceasta decizie de pensionare invaliditate si doresc sa imi cunosc drepturile , adica cand voi iesi la pensie de drept, luand in calcul anii lucrati in M.Ap.N plus anii lucrati in civilie. Evolutia bolii continua incet dar sigur, si daca ar fi dupa cum m-au asigurat cei de la CAS, nu mai apuc anii de pensie de drept . 65 ani . Pentru cateva luni, am inteles ca nu am drept de pensie militara , chiar daca am fost in grupa II - radiotelegrafist pe radioemitatoare de putere mare, si gr. I , ca parasutist si radiotelegrafist de bord pe avionul Antonov 26 . Raspunsul dv. mi-ar fi de un real ajutor pentru a sti ce am de facut si cand !
Cu deosebita consideratie,
Adrian Dragne - Botosani

Alte discuții în legătură

Limita de varsta eder eder Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti care este limita de varsta in cazul meu in conditiile legii263/2010. Mentionez ca sunt pensionat ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta mona78_bz mona78_bz Buna ziua! As dori sa stiu si eu sa stiu la cati ani ma pot pensiona pentru limita de varsta , avand o vechime totala in munca de 21 ani 10 luni si 9 zile , ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie+vechime in munca floridelotus floridelotus Bine v-am gasit! As dori sa stiu cum as putea proceda pentru a mi se recalcula pensia si vechimea in munca,fiind pensionata gr3 de 11 ani.Am 54 de ani si 25 ... (vezi toată discuția)