avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare categorie de folosinta teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare categorie de folosinta teren

O persoana are in proprietate(act de vinzare cumparare) o suprafata de teren intravilan,din care(sa presupunem orientativ) 400 mp teren curti constructii si 1100 mp arabil, in aceiasi parcela.Respectiva persoana solicita ca si cei 1100 mp teren arabil sa fie trecuti la categoria de folosinta curti constructii.
De la un birou de cadastru i s-a spus ca trebuie sa aduca de la primarie o adeverinta din care sa reiasa ca suprafata de 1100 mp proprietatea respectivei persoane isi schimba destinatia din teren arabil in teren curti constructii.Domnul de la biroul de cadastru a spus ca intocmind documentatia cadastrala in baza adeverintei poate schimba si destinatia terenului din arabil in curti constructii.Eu stiu ca sunt anumite reguli si proceduri pentru schimbarea destinatiei terenului din intravilan.
Urmare celor relatate am rugamintea de a ma ajuta sa stiu daca este legal ceeia ce mi-a solicitat de la biroul de cadastru si daca se poate face schimbarea destinatiei terenului,astfel.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: sanseverina , utilizator 13:41, 17 August 2021
Da, este legal ce v-au cerut. Primaria este cea care dispune incadrarea terenului in categoria curti constructii in baza unor documentatii care se depun apoi la alte foruri ce dau un aviz de scoatere din circuitul agricol. terenul dvs. era intravilan dar cu destinatie de arabil, vie sau faneata. Pentru curti constructii se modifica impozitul, creste. Daca construiti pe toata suprafata este ok, dar daca nu impozitul este mare.
dupa OG34/2013

cum pot infinta o livada dintr un teren trecut la apia fanete
Imi cer scuze ca va deranjez, dar in cautarea raspunsului la nelamurirea mea am dat peste acest raspuns al dvs care mi-a facut impresia a fi unul foarte autorizat si mi-a dat o mare speranta. Din acest motiv, cu ingaduinta dvs, imi permit sa va aduc la cunostinta nelamurirea mea. Conducerea comunei doreste schimbarea destinatiei terenului in suprafata de ~5000m al fostului liceu agricol in zona industriala. Terenul se invecineaza la est, vest si sud cu zona de locuinte si functiuni complementare (gard in gard cu trei proprietati cu case construite din 2006).Este posibil? In caz afirmativ sau negativ care este baza legala (lege, art, HG, OUG, etc). Schimbarea destinatiei terenului poate fi facuta in 2021 fara acordul vecinilor? Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei terenului intravilan din curti in faneata sau arabil ContSters171615 ContSters171615 Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez pentru a trece o suprafata de 2800m din teren intravilan curtii in teren fanata, dintr-o suprafata totala de ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinaţie teren intravilan doruantonescu doruantonescu Am următoarea temă: - se cumpără două parcele de teren intravilan lipite dar cu proprietari diferiti; - deschiderile sunt de 8 şi respectiv 12 ml, ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)