avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nulitate contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nulitate contract

Buna seara,
Caut avocat care sa ma reprezinte in urmatoarea speta
- prin Hotararea de Consiliu Local Nr.15 din 27.06.2008(rapoarte de specialitate și avize din partea tutor compartimentelor și comisiilor de specialitate)- Rapoarte compartimente: juridic, contabilitate, personal; Avize comisii de specilitate: Economica, Juridica , Educatie s-a dispus infiintarea postului de administrator public, functie de conducere pe durata nedeterminata si s-au aprobat criteriile si procedurile specifice privind numirea si eliberarea din funcție.
- în urma concursului din 24.07.2012 am fost numit prin Dispozitia 85 din 01.08.2008- pe perioada nedeterminată în functia de administrator public.
- În urma adresei Nr. 340.102 din 19.01.2009, a Ministerului Administratiei şi Internelor, la solicitarea transmisă prin fax pe data de 12.01.2009 de către Primăria ,,,,,,,, conform căreia, funciţia de administrator public este o funcţie contractuală, iar contractul de management era prezentat în GHIDUL ADMINISTRATORULUI PUBLIC din 2007- cu titlu de recomandare ca MODEL DE CONTRACT DE MANAGEMENT, aparatul de specialitate a ajuns la concluzia că, potrivit legislaţiei în vigoare, documentul care reglementează raporturile de muncă, în cazul administratorului public este CONTRACTUL DE MUNCÃ. (funcția de administrator public nefind funcție publică și nefăcând parte din categoria funcționarilor publici sau a înalților functionari publici care sunt managerii publici).

Acum institutia solicita in instanta constatatea nulitatii contractului de munca si repunerea in situatia anterioara(pe motiv ca se suprapune cu contractul de management si ptr ca nu am ocupat postul prin concurs).
Precizez ca am castigat in instanta revenirea pe post in urma anularii de catre instanta a deciziei prin care in urma cu 2 ani ei constatau cu de la sine putere nulitatea contractului de munca.
Repus in functie in noiembrie mi-am dat demisia in ianuarie.
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 2 Martie 2014
Ati avut sau nu c.i.m.?

In urma concursului din 24.07.2012 am fost numit prin Dispozitia 85 din 01.08.2008 ..
...??? Nu inteleg, cum pentru un concurs in 2012 ati primit decizie in 2008? Probabil ac adta este tot din 2008.

In prezent care este problema cu care va confruntati?
Imi cer scuze.Este o eroare. 24.07.2008(data concursului).
Institutia solicita printr-o actiune introdusa in instanta in septembrie 2012 nulitatea contractului si repunerea in situatia anterioara. Ma judec de atunci.

Da am avut contract de munca si in acelasi timp contract de management pe 4 ani.
Contractul de munca a fost incheiat in 22.04.2009(pe durata nedeterminata) cu data de inceput data din dispozitia de angajare(01.08.2008) insa pe functia director institutie publica si asimilati(pentru ca in revisal nu era functia de administrator public)
Va multumesc mult pentru precizari. Pentru a fi mai clar prezint altfel situatia
- demis in aprilie 2012 prin dispozitie de constatare a nulitatii contractului de munca pe motiv ca aveam contract de management, emisa de angajator(aprilie 2012-fara a respecta procedura din codul muncii)
- am castigat procesul si a fost anulata dispozitia (aprilie 2013)
- o noua actiunea pentru constatare nulitate contract de munca si repunere in situatie anterioara, introdusa de Primarie in septembrie 2013
- am fost reincadrat in functie abia in noiembrie 2014
- mi-am dat demisia in ianuarie 14.01.2014
-primul termen de judecata a fost in 06.02.2014
- 2 capete de cerere
- nulitate absoluta contract de munca - pentru ca se suprapune cu contractul de management, functie inexistenta in organigrama si lipsa concursului
- repunere in situatia anterioara

Daca ma puteti ajuta si puteti prelua cazul este perfect. Precizez ca este la Gorj



Dvs ati fost remunerat si in baza c.i.m. sau numai a contractului de management?
Angajatorul sustine ca a platit in baza contractului de management. Ca eu nu am fost platit niciodata in baza contractului de munca. Nu stiu cum pot combate eu asta.

Din punctul meu de vedere sunt 2 contracte care se completeaza, pentru care nu am aut decat 1 salariu. Un contract cu stabilirea raporturilor de munca iar celalalt cu delegarea de atributii manageriale pe baza de criterii si obiective de performanta. Am exemple din practica curenta prin care contractul de management este anexa la contractul de munca(depuse la dosar)

Alte discuții în legătură

Administrator public Adela29 Adela29 Ca PFA cu cod CAEN 7022 se poate angaja cu contract de prestari servicii pentru administrator public primarii?:O (vezi toată discuția)
Cerinte ptr angajarea administratorului public comunal lia19 lia19 Care este legea care reglementeaza conditiile de angajare pentru functia de administrator public comunal? (vezi toată discuția)
Administrator public. lia19 lia19 Care este Legea care reglementeaza salarizarea administratorului public la comune? (vezi toată discuția)