avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Administrator public.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Administrator public.

Care este Legea care reglementeaza salarizarea administratorului public la comune?
Cel mai recent răspuns: elisa_2000 , utilizator 12:24, 9 August 2016
Pentru a ne alinia legislatiei Uniunii Europene, Legea administratiei publice locale a fost modificata in sensul de a permite oricarui primar angajarea, cu contract, a unei persoane care sa indeplineasca functia de administrator public (city-manager, cum se mai numeste in Occident).
Informatiile dorite le gasiti in Legea admnistratiei publice locale nr.215/2001 actualizata.

CAPITOLUL VIII
Administratorul public


Art. 112. - (1) La nivelul comunelor si oraselor, primarul poate propune consiliului local infiintarea functiei de administrator public, in limita numarului maxim de posturi aprobate.
(2) Numirea si eliberarea din functie a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri si atributii specifice, aprobate de consiliul local. Numirea in functie se face pe baza de concurs.
(3) Administratorul public poate indeplini, in baza unui contract de management, incheiat in acest sens cu primarul, atributii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.
(4) Primarul poate delega catre administratorul public, in conditiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
Art. 113. - (1) La nivelul judetelor, presedintele consiliului judetean poate propune consiliului judetean infiintarea functiei de administrator public, in limita numarului maxim de posturi aprobate.
(2) Numirea si eliberarea din functie a administratorului public se fac de presedintele consiliului judetean, pe baza unor criterii, proceduri si atributii specifice, aprobate de consiliul judetean. Numirea in functie se face pe baza de concurs.
(3) Administratorul public poate indeplini, in baza unui contract de management, incheiat in acest sens cu presedintele consiliului judetean, atributii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes judetean.
(4) Presedintele consiliului judetean poate delega catre administratorul public, in conditiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
Art. 114. - (1) Asociatiile de dezvoltare intercomunitara pot decide desemnarea unui administrator public pentru gestionarea serviciilor de interes general care fac obiectul asocierii.
(2) Recrutarea, numirea si eliberarea din functie a administratorului public al asociatiilor de dezvoltare intercomunitara se fac pe baza unei proceduri specifice de catre consiliile de administratie ale acestora si sunt aprobate prin hotarari ale consiliilor locale si consiliilor judetene respective.

Mai exista si un Ghid al administratorului public sub egida MIRA, demn de tot interesul: [ link extern ]

Salarizarean administratoruui public este reglementata de OG nr. 10/2008 privind nivelul salariilor de baza si al altor drepturi ale personalului bugetar, dupa cum urmeaza:

Art. 20. - Salariul de baza individual al administratorului public se stabileste de catre primar, presedintele consiliului judetean sau primarul general al municipiului Bucuresti, in conditiile legii, in functie de tipul unitatii administrativ-teritoriale si de atributiile stabilite in fisa postului, intre limite, astfel: limita minima este nivelul salariului de baza al secretarului unitatii administrativ-teritoriale, iar limita maxima este indemnizatia primarului, a presedintelui consiliului judetean sau a primarului general al municipiului Bucuresti, dupa caz.


Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Contractul de management al administratorului public este act de interes public? poate fi dat la solicitarea presei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator public Adela29 Adela29 Ca PFA cu cod CAEN 7022 se poate angaja cu contract de prestari servicii pentru administrator public primarii?:O (vezi toată discuția)
Cerinte ptr angajarea administratorului public comunal lia19 lia19 Care este legea care reglementeaza conditiile de angajare pentru functia de administrator public comunal? (vezi toată discuția)
Primarul numeste unilateral consilierii personali? parasolarul parasolarul Primarul poate organiza concurs pentru ocuparea unui post de consilier personal pe care il va numi prin dispozitie fara implicarea in nici un fel a consiliului ... (vezi toată discuția)