avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator public

Ca PFA cu cod CAEN 7022 se poate angaja cu contract de prestari servicii pentru administrator public primarii?:O
Cel mai recent răspuns: Adela29 , utilizator 17:28, 13 Ianuarie 2016
Nu. Administratorul public este o functie, nu un serviciu ce poate fi externalizat/delegat; numirea in functie se face in baza unui concurs de recrutare, iar actul in baza caruia administratorul public isi desfasoara activitatea este un contract de management. Vezi art. 112 din legea 215/2001:
Art. 112. - (1) La nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.
(2) Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local. Numirea în funcţie se face pe bază de concurs.
(3) Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.
(4) Primarul poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte ptr angajarea administratorului public comunal lia19 lia19 Care este legea care reglementeaza conditiile de angajare pentru functia de administrator public comunal? (vezi toată discuția)
Administrator public. lia19 lia19 Care este Legea care reglementeaza salarizarea administratorului public la comune? (vezi toată discuția)
Nulitate contract costin_bicau costin_bicau Buna seara, Caut avocat care sa ma reprezinte in urmatoarea speta - prin Hotararea de Consiliu Local Nr.15 din 27.06.2008(rapoarte de specialitate ... (vezi toată discuția)