avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentant salariat la cercetare administrativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentant salariat la cercetare administrativa

Cand se face o cercetare administrativa si nu exista sindicat in societate, muncitorul cercetat administrativ are dreptul sa fie insotit de un reprezentant al salariatilor sau de toti cei 4 reprezentanti ai salariatilor alesi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 28 Februarie 2014
Poate va referiti la cercetare disciplinara.
La solicitarea angajatului, poate fi de fata si un reprezentant al sindicatului sau al salariatilor.

Codul muncii:
ART. 251
(1) Sub sancţiunea nulităţii absolute, nicio măsură, cu excepţia celei prevăzute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute la alin. (2) fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.
(4) În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze şi să susţină toate apărările în favoarea sa şi să ofere persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
ana-cer, moderator
Cercetarea administrativa este in cazul functionarilor publici.

In cazul cercetarii disciplinare, Codul mUncii nu face nicio referire la reprezentantii salariatilor , ci numai la sindicat (.. precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este. )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absent nemotivat de la servici ( timp de doua zile ) ? ContSters112256 ContSters112256 Care ar fii masurile legale atr. din lege ? Este obligatoriu sa dai explicati cu privire la absenta? (vezi toată discuția)
Desfacere disciplinara cim remuspr remuspr Bună ziua ! Vă rog să mă ajutați cu o opinie în următoarea problemă : Am declanșat procedura cercetării disciplinare asupra unui salariat care ... (vezi toată discuția)
Comisia de disciplina corneloradea corneloradea In cazul prezentei la o comisie de disciplina, se accepta un avocat care sa fie prezent? (vezi toată discuția)