avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie mobila legea 161/2010
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie mobila legea 161/2010

Buna ,
in urma cu un an am semnat un contract cu o companie de telefonie mobila (un abonament) iar acum m-am prezentat la un ghiseu pentru a notifica aceasta companie despre faptul ca nu mai am neevoie de serviciile pe care mi le-au oferit, dar am fost informat ca figurez in baza de date cu un contract pe 24 de luni desi eu am semnat unul pe 12 luni. din pacate, nu mai am exemplarul primit in urma cu 12 luni. exista oare vreo cale sa renunt la acest abonament fara a plati inca un an ?
Va multumesc,
Cristian V.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:32, 20 Octombrie 2014
Solicitati un duplicat al contractului de la firma de telefonie! Uitati-va in contractul astfel obtinut si observati daca exista clauza de denuntare unilaterala a contractului si in ce conditii opereaza aceasta! Daca nu exista o astfel de clauza, nu puteti sa "incetati" (reziliati) contractul respectiv mai inainte de 24 de luni decat in cazul in care firma de telefonie nu si-a respectat propriile obligatii sau le-a executat in mod defectuos! (rezilierea se poate face de drept sau prin instanta, functie de prevederile contractului dvs. cu firma de telefonie!).
In lipsa clauzei de denuntare unilaterala sau in lipsa vreunui motiv de reziliere a contractului, din pacate va trebui sa mai ramaneti inca 12 luni, in caz contrar urmand sa platiti "Taxa de reziliere" (considerata de altfel neabuziva daca ati beneficiat de anumite servicii (de telefon nou etc) de la operatorul de telefonie mobila!
Eu mai am inca 14 luni de abonament la cosmote, si trebuie sa le platesc o taxa de 14*10 euro pentru abonament, si 14*23 lei despagubire pentru un telefon pe care l-am achizitionat atunci. Am citit aceasta lege: (extras din 161/2010) "Nu sunt abuzive acele clauze care prevad returnarea contravalorii unor beneficii acordate consumatorului la semnarea contractului". Eu inteleg, si mi se pare normal sa le platesc pentru telefon, dar pot scapa de taxa de reziliere a abonamentului?
Incercarti sa reziliati contractul numai cu plata telefonului, fara alta plata de reziliere! Incercati sa le faceti o notificare in scris! Daca nu va pricepeti, apelati la un specialist!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila alexrose alexrose Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care ... (vezi toată discuția)