avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Colaborare intre doua societati comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Colaborare intre doua societati comerciale

Buna ziua!
Este legal ca o firma din Romania sa incheie un contract cu o societate straina, prin care se obliga sa deruleze toate demersurile pentru realizarea unei investitii de catre societatea straina pe teritoriul tarii, obtinere acorduri, avize etc.? Cum poate fi denumit acest contract? Mentionez ca cele doua parti sunt asociati intr-o alta societate infiintata impreuna.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:41, 1 Martie 2014
Butterfly2014 a scris:
Cum poate fi denumit acest contract?

Contract de colaborare, Contract de gestionarea afacerii, Contract de administrarea afacerilor, Contract de reprezentare, Contract pentru realizarea unei investitii, etc nu conteaza denumirea, ci continutul. Eu l-as denumi Contract pentru realizarea unei investitii in Romania.
Multumesc, practic contractul va fi unul de mandat. Insa este legal acest lucru intre doua societati, cu obiecte de activitate similare? Din cate stiu, mandatul se incheie de regula intre o persoana juridica si una fizica. Societatea care va fi prestatoare, nu are autorizata un asemenea obiect de activitate,cum se poate factura valoarea contractului? Ma tem ca daca va avea caracterul unui prestari (si practica va avea, intrucat se primeste o remuneratie lunara), o sa se lege organele de control de el :(
Butterfly2014 a scris:
Din cate stiu, mandatul se incheie de regula intre o persoana juridica si una fizica

Nu neaparat. Codul civil nu face aceasta distinctie, poate fi si o persoana juridica.

Butterfly2014 a scris:
Societatea care va fi prestatoare, nu are autorizata un asemenea obiect de activitate,cum se poate factura valoarea contractului?

Asta este alta discutie fata de ce ati intrebat initial si raspunsul este in functie de mai multi factori, actele firmei, obiectul de activitate, etc. Ma tem ca va trebui sa va aplecati mai serios asupra problemei, adica mai mult decat o simpla informare pe forum (si sa apelati la consultanta, respectiv la cineva care a mai facut astfel de activitati economice).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile in totalitate? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu O societate italiana doreste sa deschida in Romania o societate SRL cu sediu propriu ,pastreaza denumirea din Italia aici va fiS.C. XX Romania SRL si va ... (vezi toată discuția)
Colaborare prin srl cauneac cauneac Buna ziua, Intentionez sa incep o colaborare cu o societate comerciala(ce are ca obiect de activitate comercializarea de echipamente) in calitate de ... (vezi toată discuția)
Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)