avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

buna ziua.am o intebare,cine trbuie sa plateasca contributia la asicgurari de santate in caz de concediu medical pe o perioada mai lunga,multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 3 Martie 2014
Daca nu figurati in acele 8 luni ca si asigurat la Casa de Asigurari de Sanatate este posibil ca angajtorul dvs sa nu fi depus Declaratia D112.
Sau sa nu fi platit contributiile respective, prevazute in D112.
In ambele situatii mentionate mai sus, reiese ca nu ar exista niciun obstacol intre cele doua institutii si este vina angajatorului.
in caz ca angajatorul nu a platit ce este de facut.
Va trebui sa-l actionati in judecata pentru a fi obigat la plata acestora sau sa depuneti o sesizare la ANAF.

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical dupa incetarea contractului de munca cristinamarinov cristinamarinov Buna ziua, Am fost angajata cu CIM pe perioada determinata (oct. 2012- iunie 2013). in februarie 2013 am suferit o interventie neurochirurgicala si am ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim pt. pensionare limita varsta elam elam buna ziua! Am un salariat care vrea sa iasa la pensie limita varsta incepand cu data de 01 august 2011. A fost la Casa de Pensii cu cartea de munca si adev. ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata, concediu medical si somajul. ciprianmuresan77 ciprianmuresan77 Buna ziua, in data de 18 ian 2013 am intrat in CM cu fractura de picior, CM emis pana in data de 13 feb 2013. In acelasi timp cu data de 01 feb 2013 mi-a ... (vezi toată discuția)