avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata lucrului nedatorat privind spitalizarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata lucrului nedatorat privind spitalizarea

În fapt, în urma unei altercaţii, X are nevoie de 15 zile de spitalizare. El retrage plângerea prealabilă făcută cu privire la Y, agresorul său. În cuprinsul plângerii el declară că nu are nici o pretenţie, iar în încheiere declară că a primit o sumă de bani care reprezintă plata cheltuielilor de spitalizare.
După o perioadă de timp, Y este somat de către spital să achite cheltuielile de spitalizare.
Având în vedere că retragerea plângerii s-a făcut cu excluderea oricăror pretenţii, iar suma de bani reprezentând cheltuielile de spitalizare nu trebuia plătită către X, ci către spital, reprezintă suma de bani o plată a lucrului nedatorat?
De asemenea, m-ar interesa să ştiu care sunt căile pe care se poate remedia situaţia. Ar fi mai convenabil să se trimită o adresă înspre spital în care să fie rugaţi să îşi recupereze suma de bani de la X sau ar trebui X acţionat în instanţă?

Alte discuții în legătură

Infractiunea de loviri si alte violente Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna Seara, Am un prieten, sa ii spunem X, care a fost atacat intr-o seara de catre un baiat in stare de ebrietate, Y. X a ajuns la spital in stare grava, ... (vezi toată discuția)
Impacarea intre parti in urma unu accident rutier. radu_sas radu_sas Buna seara! In urma cu o luna am accidentat un copil pe trecerea de pietoni. Dupa 2 saptamani am stabilit o suma impreuna cu tatal copilului, care sa acopere ... (vezi toată discuția)
Lovita si amenintata cu moartea marimar114 marimar114 buna ziua,pe data de 25 mai soacra mea a fost batuta si amenintata cu moartea de un vecin, a fost internata in spital 4 zile, are certificat medico legal in ... (vezi toată discuția)