Salutare, am fost oprit de un echipaj care iesea de pe strada din dreapta mea. Mi-am cerut actele, le au verificat si la final au spus ca imi suspenda carnetul pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate. Dupa ce i-am pus sa scrie la mentiuni cum ca nu erau pietoni angajazi in trecere si ca ei erau in mers, au constatat ca nu semnez si au spus ca imi trimit prin posta PV.
Eu vreau sa fac contestatie dar ce nu inteleg este ca ei au obligatia sa trimita PV in termen de o luna de zile iar mie peste 15 zile imi expira dovada de circulatie. Temerea mea este ca ei nu o sa trimita PV in cele 15 zile cat eu am inca drept de a conduce si pot face demersurile pentru certificatul de grefa!
Pot depune contestatia fara PV si sa fie si luata in considerare?
Unde se depune contestatia daca incidentul s-a produs in Popesti-Leordeni?
Pentru Popesti Leordeni judecatoria competenta este Judecatoria Cornetu, ªos. Alexandriei nr.138, jud. Ilfov.
Daca nu aveti procesul verbal nu aveti ce contesta. Numai dupa comunicarea acestuia veti avea dreptul sa il contestati in termen de 15 zile. Se recomanda achitarea amenzii in 2 zile lucratoare deoarece in cazul pierderii procesului se va achita amenda intreaga.
Semnarea procesului verbal nu inseamna recunoasterea vinovatiei. In rubrica repsectiva scrie "am luat la cunostinta" si nu "sunt de acord cu cele constatate".
Asa ca aveti de asteptat cele 30 de zile iar procesul verbal poate veni si in ultima zi.
Salut.
Mergi la Politia Rutiera de unde este agentul constatator(daca esti din zona aceea ,ca daca esti la vreo 400 km ........?) si gasesti acolo procesul verbal,nu mai stiu la ce birou il gasesti,asa am facut eu pe si am asteptat ca un fraier si dupa aia dai si alearga dupa procesul verbal in ultimile zile (lucrez ca si cond.auto).Altadata(doamne fereste!) subscriu la cele spuse de mr.cyan.
Succes !
Permis suspendat
tincatalin
Buna ziua,
Sa incep cu inceputul: am fost prins de aparatul radar cu peste 50 km/h peste viteza legala - am fost oprit, mi-am recunoscut fapta, am semnat ... (vezi toată discuția)