avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Stabilire salariu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Stabilire salariu

Buna ziua.
Va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea situatie:
Cum stabilesc salariu de incadrare in cazul unui functionar public, care dupa sustinerea examenului organizat pentru un post vacant in urma reorganizarii unitatii, a fost promovat temporar din consilier principal in sef serviciu, tinind seama de faptul ca in cadrul unitatii toate functiile similare de sef serviciu din unitate sint incadrate la consilier superior adica un salariu de 1.624 lei. Precizez ca functionarul in cauza a promovat in consilier principal in anul 2008. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cam1258 , utilizator 11:42, 10 Martie 2014
Pe durata promovarii temporare i se acorda drepturile salariale cuvenite pentru functia pe care o exercita temporar, adica incadrarea pentru aceasta functie - inspector/consilier, clasa I, gradul superior, fosta treapta de salarizare 1/2/3 (cat au si celelalte functii de conducere aflate in plata) + indemnizatia de conducere in acelasi procent ca la ceilalti sefi de serviciu (30% sau mai putin daca ordonatorul de credite a stabilit procente diferite pentru fiecare serviciu) la care adaugati sporul de vechime si eventuale sporuri pentru conditii de munca.
Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999
ART. 92 (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(5) Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care o exercită cu caracter temporar este mai mare, funcţionarul public are dreptul la acest salariu.

multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere lora64 lora64 Potrivit art.92 alin. (1) din Legea 188/1999, cu modificarile la zi, \"Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public de conducere elenacapricorn elenacapricorn A mai aflat cineva,ceva despre promovarea sau salarizarea functionrilor publici cu functie de conducere? Cazul meu: -functionar public de conducere-sef ... (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii radu mihai nitu radu mihai nitu sunt functionar public de executie si de curand am primit, fara acordul meu, ordinul emis de conducatorul institutiei publice prin care pe langa atributiile de ... (vezi toată discuția)