avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Adresa privind contrafacerea sau utilizarea unei marci ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Adresa privind contrafacerea sau utilizarea unei marci fara drept

Buna ziua, ma ajutati va rog cu un model de adresa catre o societate , ma rog o publicatie online care foloseste denumirea unei marci inregistrata la osim de catre societatea noastra, ea aflandu-se in patrimoniul nostru? O adresa prin care acea societate sa nu mai foloseasca marca, dat fiind ca e o marca inregistrata si nu de catre ei.. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 18:34, 3 Martie 2014
daca respectiva societate are produsul inregistrat la OSIM , are drepturi exculsive asupra produsului.

puteti cere dreptul de a folosi denumirea produsului sau serviciului , sub licenta .
O asemenea notificare se redacteaza in functie de situatia concreta. Nu exista neaparat "un model de adresa", ci trebuie adaptat de la caz la caz, invocand argumentele potrivite.
consultantul claudiajelea are dreptate. o notificare privind incetarea incalcarii (binecunoscuta C&D letter) se poate redacta in functie de situatia de fapt concreta, dupa ce s-a realizat in prealabil o cercetare privind potentialele drepturi ale celui presupus ca realizeaza actiune de contrafacere si dupa ce s-a stabilit cu exactitate cadrul legal privind normele de drept care se presupun a fi incalcate (ex. in acest caz s-ar putea sa se incalce eventual si alte norme in afara de cele privind protectia unui drept de proprietate industriala- ex publicitate inselatoare, etc)

@catre utilizator DanMC- OSIM nu inregistreaza produse. OSIM acorda protectie dreptului la marca, la brevet (si model de utilitate) si la desene si modele.

@catre utilizator alexandru17- cel mai bine ar fi sa va rezolvati problema apeland la un avocat specializat in proprietate intelectuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul poliþiei în sancþionarea încãlcãrii dreptului de proprietate industrialã otto2007 otto2007 Buna ziua, O persoana comercializeaza un produs inregistrat la osim fara acceptul proprietarului. S-a facut plangere la politie in acest sens. Au politistii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare design vs. brevetare inventie ? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua, In ce fel as putea proteja un produs (gen ghiozdan) pentru a nu fi copiat? Ma refer la modul in care acesta este construit astfel incat sa se ... (vezi toată discuția)
Interdictie comercializare produs cosmin_1010@yahoo.com cosmin_1010@yahoo.com Buna ziua! Va supun atentiei un subiect interesan legat de inregistrarea marcilor si interzicerea comercializarii unui produs. De aproximativ 2-3 ani se ... (vezi toată discuția)